Menü

4 alkalmas Botharc (hambojutsu) szeminárium


4 alkalmas kezdő, bothar, hambo Jutsu szeminárium

Kezdő Rövidbot – Szeminárium

(HanboJutsu)

4 HÉTVÉGÉN, vasárnap délelőttönként,

Jelentkezés a bejegyzés alján a megfelelő kitöltésével.

Az egyik legkreatívabb fegyver a hambo. Ős idők óta jelen van, hiszen a bot az egyik legkönnyebben hozzáférhető fegyver az ember, de még az állatok számára is. Hiszen bárhol találhatunk vagy törhetünk magunknak  egy méteres, méterhuszas hosszúságú botot. Legkönnyebb talán persze ezt az erdőben kivitelezni, de rengeteg hétköznapi használati tárgyat is alkalmazhatunk hambo ként, anélkül, hogy az kifejezetten fegyvernek látszana. Bárhol találhatunk pl: seprű nyelet, hosszú esernyőt, pecabotot, bármilyen szerszám nyelet, sétabotot, vagy pálcát, esetleg egy paradicsom karót, vagy bármit ami viszonylag erős, és ilyen hosszúságú. Természetesen éppen ezért lehet ugyan így az ellenfélnél is bármikor egy efféle eszköz, aminek a használatával nem árt tisztában lennünk, ha szeretnénk megúszni egy ilyen alakulású szituációt.


“A Botharc egy olyan stílus, aminek bármilyen szituációban élethelyzetben a részeseivé válhatunk.”

A világ bármely részére is utazunk, vagy csak éljünk otthon a békés környezetünkben, egy rövid botot mindig találhatunk, vagy odakészíthetünk akár az ajtó mellé. Kirándulások folyamán nem baj, ha első dolgunk az, hogy szert tegyünk egy vándor botra, amit aztán rengetegféle képpen használhatunk.  Segíthet bennünket az emelkedőkön, vihetjük rajta a kis batyunkat, piszkálhatjuk vele a tábor tüzet, és nem kis előnye, hogy ha véletlenül koborló, esetleg megvadult állatokba botlunk, nagyban növeli az esélyeinket.

De természetesen a hétköznapi életünkben is hasznát tudjuk venni egy kényelmes séta botnak, vagy egy hosszú esernyőnek, amiről egy támadó esetleg nem is feltételezné, hogy mi azt tudjuk úgy is használni, hogy megvédjük magunkat vele.

Ha el jössz a HamboJutsu szemináriumra, ott megtanulhatod azokat az alap elveket, amiket már év ezredek óta gyakorolnak azok akik ezzel a műfajjal foglalkoznak. Olyan alap elveket és fogásokat, olyan mozdulatokat sajátíthatsz el, melyeket utána egyedül otthon is tudsz fejleszteni, vagy melyekre tovább tudod építeni a haladó fokozatú botharc elemeit bármelyik irányzatnál.

A hambo, avagy rövid bot, egy széles spektrumú fegyver, ami ráadásul lehetőséget biztosít számunkra, hogy támadónkat nagyobb eséllyel tegyük ártalmatlanná, mint esetleg pusztakézzel. Nem is beszélve arról, hogy meg nő a távolba hatásunk lehetősége, így például egy késes, vagy más rövidebb hatósugarú fegyverrel felszerelt támadóval szemben, na meg a Hambo Jutsu szemináriumon elsajátított taktikai elvek ismeretével sokkal magabiztosabban állhatunk fel, úgy, hogy akár a fellépésünkkel képesek leszünk jobb belátásra bírni esetleges ellenfelünket.

Ki jelentkezhet a Rövid Bot szemináriumra?

A Hambo Jutsu szemináriumra bárki jelentkezhet, aki elmúlt már 18 éves. (16-éves kortól szülői engedély és megfelelő szellemi érettség szükséges) Nem szükséges semmilyen előképzettség, valamint semmiféle testi adottságok nincsenek a feltételek között, mivel a botharc alapjait fogjuk tanulni és gyakorolni az alapoktól. A botharc alapelveit fogjuk elsajátítani, mindenki a saját egyedi testének és képességeinek megfelelően. Nincs felső korhatár sem, hiszen bármikor meg lehet tanulni.

Mit fogok tanulni?

A Bot harc alapjait fogjuk elsajátítani és gyakorolni. Ilyesmi dolgokat:

Részletesen:

 • Pusztakéz-bot ellen,
 • bot-bot elleni szituációk,
 • bot-kés ellen.
 • Alap állások, botfogások, melyek nem feltétlenül látszanak kívülről veszélyesnek, de lerövidítik a reakció időnket.
 • Milyen szögekből érkezhet támadás.
 • Reflexjavító gyakorlatok, melyek fejlesztik az ösztönös védelmi reakciókat.
 • Ütések, csapások, valamint a hambo mint a kezünk meghosszabbítása.
 • A test kiterjesztése mint természetes fegyver, használata összhangban a bottal.
 • “Zónavédelemi rendszer”, mely lehetővé teszi a hatékony védekezést számtalan támadás ellen, néhány alapvető mozdulat tökéletes elsajátítása által.
 • Különféle élethelyzetekben használható alkalmazások.
 • A botválasztás alapelvei, tippek, hogy milyen szempontok alapján válaszd ki, vágd le a séta botodat, vagy vedd meg a következő esernyődet.
 • Bottal való mozgás stílusai, (Hétköznap az utcán, anélkül, hogy az bárkit zavarna.)
 • A csúsztatott kéz és a nem ragaszkodás alap elvei.
 • Megállító taktikák, melyek képessé tesznek a küzdelem gyors, humánus és legális befejezésére
 • Spontán lefegyverzés
 • A megszerzett képességek összerendezése egy átfogó tréningmódszer, komplett küzdelmi rendszer kialakítása
 • Kapcsolat a pusztakezes taktikák és a bothasználat között.

Mikor lesz a Botharc-szeminárium?

2013. március. 24.

De 10:00 

Innentől 4 vasárnap délelőttön át tart a képzés.


Hol lesz a Botharc-szeminárium?

BhaktiKutir Életmód központ. Budapest VII. Barcsai u.10

Térképet, és egyéb információt  itt találsz a helyszínről

Hogy tudok jelentkezni?

Erről Lecsúsztál! 

Ha lemaradtál, és legközelebb nem szeretnél, akkor iratkozz fel a harcművészet elvei tanfolyamra,  mert a tanfolyam résztvevői elő regisztrációt élveznek minden rendezvényünkre,.

,