Menü

“A húgommal kezdtem el járni, mert persze őt is elrángattam, hiszen szeretném, hogy ő is megtudja védeni magát ha bármi történik és nem vagyok ott vele” Manon és Zoé Ninjutsu Női Önvédelem tanfolyam.


"A húgommal kezdtem el járni, mert persze őt is elrángattam, hiszen szeretném, hogy ő is megtudja védeni magát ha bármi történik és nem vagyok ott vele" Manon és Zoé Ninjutsu Női Önvédelem tanfolyam.Miért kezdtetek el Ninjutsu Női Önvédelem edzésre járni?
Manon: Hát ez úgy történt , hogy egyik nap , jöttem haza felé dél körül, és oda jött hozzám egy hajléktalan és elkezdett ráncigálni hogy adjak neki pénzt mert, hogy éhes és stb. Igen, tudom nem nagy dolog, ilyesmi megtörténhet, de otthon elgondolkodtam azon, hogy ” És mi lett volna ha nem hajléktalan “támad le”? Hogyan tudtam volna  megvédeni magam? “
És ekkor rájöttem, hogy teljesen védtelen vagyok  bármilyen veszély szemben ,  meg ráadásul amennyire szerencsétlen vagyok csak idő kérdése, hogy valamilyen kockázatos szituációba keveredjek. Ehhez még hozzá adódott   az, hogy az este a hírekben bejelentették, hogy növekedik a bűnözés, főként a fiatalok körében.
Így döntöttem el, hogy szeretnék képes leni megvédeni magamat, és a hozzám közel állókat ha bármi nagy gáz van.
Zoé: Azért kezdtem el Női Önvédelem tanfolyamra járni, mert a nővérem megkérte hogy menjek vele (eleinte nem akart egyedül menni). Plusz, a Naruto nevű manga-ba “Ninjutsu-znak” és hát ki akartam próbálni.
 
Mit kaptatok, mit tanultatok a Női Önvédelem Tanfolyamon?
Manon: Hála az edzéseknek, érzem hogy valamennyire a régen  nem létező önbizalmam  növekedett . Most már  többet  bízok magamban és nem csak úgy teszem mintha =) Az utcán már nem aggódom annyira mert tudom, hogy ma már van esélyem kiszabadulni és elmenekülni ha bármi történik velem.
Zoé: Azt tanultam, hogy ha megtámadnak, nem lesz idő gondolkozni, hanem rögtön kell reflexből reagálni. És azt is, hogy nem pontosan azokat a technikákat fogjuk használni amit ott tanultunk, hanem lehet hogy kombinálni fogunk, de legalább tudjuk, hogy nem kell “félni” és nem fogunk ott megdermedni.
Erre számítottatok-e?
Manon: Nem igazán tudom, hogy mire számítottam, mert sose voltam bármilyen “harc” órán . Így kellemes meglepetés volt számomra amikor először elmentem az órákra a húgommal ( mert persze őt is elrángattam , hiszen azt szeretném, hogy ő is megtudja védeni magát ha bármi történik, és nem vagyok ott vele.). Nagyon megtetszett a környezet , az emberek és egyszerűen azt amit ott tanultunk.
Zoé: Egyébként, én nem tudtam egyáltalán. hogy mit fogunk csinálni, ezért én nem nagyon számítottam semmire.
Miért ajánlanátok másoknak?
Manon: Mert mindig jó ha megtudjuk magunkat  védeni amikor csak saját magunkra számíthatunk .
Zoé: Mert érdekesek az órák, és ha valaki megtámad, akkor több esélyed van hogy túléled, mintha nem lennél felkészülve.

Mi nektek a Ninjutsu?
Manon: Egy olyan alkalom amikor szabadnak és erősnek érzem magamat. Lelki és testi fejlődés.
Zoé: A Ninjutsu, nekem egy harcművészet amit legelőször egy manga-ba ismertem meg.

, ,