Menü

Amit fontos tudni; hogy mekkora hatással van az étrend az ember jellemére és egészségére


Amit fontos tudni; hogy mekkora hatással van az étrend az ember jellemére és egészségére

“Úgy gondolom, hogy egyértelmű, hogy az étkezési szokások országonként különbözőek. De egy valami van, amit fontos tudni; hogy mekkora hatással van az étrend az ember jellemére és egészségére. Sokszor mondják, hogy ha a gyerekek sok szemetet esznek, az hajlamos őket keménnyé és erőszakossá tenni.

És, ha csak húst esznek, például, akkor nagyon vaddá válhatnak, majdnem mint az állatok. Persze nem biztos, hogy mindíg így van. De úgy tűnik, ha isznak tejet és sok húst is esznek, akkor valamilyen fokú egyensúlyt el lehet érni, hogy a viselkedésük kontrolláltabb legyen, különösképp, ha sok zöldséget is fogyasztanak, s így tovább”

– Masaaki Hatsumi, A Ninja edzés nagymester-könyve

“I think it’s obvious that dietary habits differ from country to country. But one thing that is important is to know what a great effect diet has on a person’s character and on health. Food and health, food and character. It’s often said that if children eat a lot of junk food, it tends to make them rough and violent.

And if they eat only meat, for example, they can become very wild, almost like animals. That may not always be so, of course. But it seems that if they drink milk, as well as eat a lot of meat, some degree of balance may be achieved, so that their behavior is more controlled, especially if they also have plenty of vegetables, and so on.”

– Masaaki Hatsumi, The Grandmaster Book of Ninja Training

, , , , , , , , , ,