Menü

“Az edzéseken a legfontosabb amit tanulok, az önismeret.” Dara Árpi Ninjutsu Önvédelem tanfolyam


"Az edzéseken a legfontosabb amit tanulok, az önismeret." Vajda Árpi Ninjutsu Önvédelem tanfolyamMiért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?
Elsősorban azért kezdetem el járni, mert féltem a leendő feleségemet. Ha az élet úgy hozza szeretném, ha megtudnám Őt védeni és a családomat.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?
Azt hiszem, hogy az edzéseken a legfontosabb amit tanulok, az önismeret.

Erre számítottál-e?
Nem, nem erre számítottam. Úgy gondoltam, hogy a pénzemért cserébe megfognak mutatni maximum pár fogást amit ha elégszer gyakorolok akkor remélhetőleg az életben is fogok tudni alkalmazni. Másik nagy meglepetés volt  számomra az emberek nyitottsága akik az edzésekre járnak. Azt hittem, hogy a tapasztaltabbak lenézik azokat akik most kezdik el ezt a harcművészezett. Ezzel szemben mindenki nagyon segítőkész.

Miért ajánlanád másoknak?
Mert az nem egy olyan “sportág” ami kizsigereli az embert amíg fiatal, és ha megöregszik akkor már nem tudja folytatni. Úgy gondolom és hiszem, hogy  Ninjutsut egész életen át lehet művelni. A mögötte lévő filozófiából pedig sokat lehet  meríteni  a mindennapokban. Magabiztosabbá, kitartóbbá és tudatosabbá tesz.

Mi neked a Ninjutsu?
Pár edzés után úgy gondolom, hogy a  Ninjutsu számomra elsősorban az önmagam megismerésének az eszközévé vált. Segít abban, hogy jobban megtaláljam a helyem az életben, magabiztosabbá váljak. Nem utolsó sorban jól karbantartja a testet és az elmét is.

, ,