Menü

Az univerzum és az emberek összeköttetésben állnak: ez minden


Az univerzum és az emberek összeköttetésben állnak: ez minden

Szerintem, az univerzum és az emberek összeköttetésben állnak: ez minden. Úgy gondolom, hogy sokkal igazabb képet kapsz az univerzumról megfigyelések által; ha megjegyzed, milyen gyönyörű látni a félholdat, amint a felhők közül kukucskál, vagy arról beszélsz, hogy milyen borús a felhős ég aznap, s hogy milyen kellemes a levegő a vihar után.

A titok nyitja, hogy engedd, hogy a saját létezésed együtt rezegjen az univerzális tudattal, s hogy így gondolkodj az univerzumról. Annyira fontos, hogy érezzük az érzelmi, s érzéki kapcsolatot. A tudósok és kutatók folyamatosan változtatják a teóriájukat az univerzumról, s minden másról is. Azon nézeteiket is, hogy az irodalmat hogyan kéne olvasni, s értelmezni, legalább ilyen gyakran váltják. Az emberek szükségletei is változnak, időről időre.

Ezen okokból sok tudós képtelen megállapítani, hogy mi az igaz; hol bújik meg az igazság. Ha kitartasz a Ninjutsuval, akkor, ahogy én láttam igaz szemekkel, te is képes leszel megkülönböztetni az óceánnyi különbséget, mely azon dolgok közt húzódik, melyeket az igaz szemekkel figyeltek meg, azzal a bizonyos intuitív “érzéssel”, melyet ebben a művészetben fejlesztesz ki, s azok közt, melyeket olyan emberek üvegein keresztül láttak, akik nem edzettek egyáltalán.”

– Masaaki Hatsumi, A ninja útja, Titkos technikák

“In my opinion, the universe and human beings are connected: that’s all there is to it. I think you obtain a much truer view of the universe by stating actual perceptions, commenting on how beautiful it is to see a crescent moon peering betw een the clouds, or talking of how gloomy the overcast sky is today, and how pleasant the weather is after a storm.

The secret is to let your own existence resonate with the universal consciousness, and think of the universe that way. It is so important to feel an emotional or sensory engagement. Scientists and researchers keep changing their theories, about the universe as well as other things. Views on how literature ought to be read and interpreted change just as frequently. People’s needs change too, from time to time.

Thus, many scholars are unable to determine what is genuine, where the truth lies. If you persevere in Ninjutsu as I have done, you will come to discern the ocean of difference that lies between things seen with true eyes, observed using the intuitive “feeling” you develop in this art, and those seen through the glass eyes of people who have not trained at all.”

– Masaaki Hatsumi, The Way of the Ninja Secret Techniques

Még több kép és idézet  Hatsumi senseitől, Katt ide.

, , , , , , , , , ,