Menü

“Pár edzés után, már annyi önbizalmad lesz, hogy rájössz, egyáltalán nem fontos milyen az alakod, mert a továbbiakban nem a külső megjelenésedből fog az önbizalmad táplálkozni.” Bea Ninjutsu, Női önvédelem.


Női önvédelem oktatás Budapesten Bea véleményeMindig is szerettem volna valamilyen harcművészetet (akkor még nem tudtam, mi a különbség a küzdősport, és a harcművészet között), tanulni. Kisordas Sensei blogjának rendszeres olvasója vagyok, és nála mindig nagy örömmel olvstam a ninjutsuról szóló írásokat. Mindig bennem volt, hogy “dejólenne….”.  Úgy alakult, hogy pont mielőtt a tanfolyam indult, találkoztunk elsőre személyesen. Kisordas említette, hogy fog indulni ez a program, volna-e kedvem hozzá?. …aztán egyszer csak ott álltam egy csapat lánnyal, egy terem közepén, talpig feketében…:)

Sok remek embert ismerhettem meg, és azt gondolom, igaz barátokra leltem. Egy fantasztikus kis csapat verődött össze a tanfolyamon. Érdekes (mert hiszen nőkről beszélünk ha-ha), de köztünk soha nem volt pletykálás, (negatív értelemben vett) kibeszélés, áskálódás, utálkozás. És ahogy telt az idő, a közösen átélt élmények, fájdalmak, félelmek, és kicsiny győzelmek, még közelebb hoztak minket egymáshoz.

Hitet kaptam önmagamban. Kisordas Sensei megtanított arra hogy a határaim nem ott vannak ahol eddig gondoltam őket. Türelemmel, néha keménységgel vezetett rá szépen fokozatosan olyan gyakorlatok elvégzésére is, amit a tanfolyam előtt, még gondolatban sem mertem volna megtenni.

Ami lányoknak fontos infó lehet:
a ninjutsu jól formálja az alakot. És az benne a legfantasztikusabb, hogy ez csak egy hozadék. Mert nem azért mész oda, hogy formálódj, erősödj, izmosodj, hanem  pár hét edzés után, ez egyszerűen csak megtörténik, miközben egy csodálatos és hasznos dolgot tanulsz. Aztán még pár edzés után, már annyi önbizalmad lesz, hogy rájössz, egyáltalán nem fontos milyen az alakod, mert a továbbiakban nem a külső megjelenésedből fog az önbizalmad táplálkozni.

Mint azt már említettem, mielőtt indult a tanfolyam már beszéltem  erről Kisordassal, így tisztában voltam vele, hogy itt a ninjutsu  alapjait fogjuk tanulni, csak egy kicsit könnyedebb verzióban, hogy a női elme, és test számára is befogadható legyen, és ne “ajtóstul törjünk a házba”. Úgyhogy a válaszom arra a kérdésre, hogy erre számítottam-e, igen, én pont erre számítottam.

Mindenkinek ajánlanám. Főleg azoknak akik úgy érzik félősebbek, gyengébbek, hogy megtanulják legyőzni a félelmeiket, és erősebbek legyenek. Azoknak akik úgy érzik bátrak és erősek, hogy megtanulják, mindig van náluk erősebb meg bátrabb. Mindenkinek aki szeretné fejleszteni a testét és az elméjét.. Mindenkinek aki szeretne alázatot, tiszteletet, és önfegyelmet tanulni. Mindenkinek aki szeretne pozitív irányban változtatni az életén, és ezért hajlandó tenni is.

üdv:Bea

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Olvasd el  mit mondanak mások KATT

 

,