Menü

Bujinkan és BhimaDojo szabályzat


Ennek a szabályzatnak az ismerése és elfogadása, a benne foglaltak betartása kötelező minden a Bujinkan Bhima Dojoban tréningezni kívánó embernek. Ezt a szabályzatot Dr. Masaaki Hatsumi Soke a Bujinkan megalapítója határozta meg, és az egész világ összes Bujinkan Dojojában ezen elvek szerint gyakorlunk.

 • A Bujinkan Dojo csak azok számára lesz nyitva, akik elfogadják és támogatják a Bujinkan Dojo irányelveit. Azok, aki nem ezt teszik, nem csatlakozhatnak. Csak azokat engedjük csatlakozni, akik elolvasták és egyetértenek ezekkel az irányelvekkel.
 • Csak azok gyakorolhatnak, akik megfelelő önkontrollal és ajánlással rendelkeznek. Orvosi vizsgálat, kötelező. Különösen tekintettel az egyének mentális betegségeire, drogfogyasztásukra, vagy mentális labilitásukra, melyek kizárják a csatlakozást. Szükséges egy olyan vizsgálat, hogy az adott személy veszélyt jelent-e másokra, például van-e fertőző betegsége, személyiségbeli, vagy fizikai rendellenességekkel rendelkezik, vagy az önuralom hiányában szenved.
 • Büntetett előéletű egyének el lesznek utasítva. Bajkeverők, azok, akik bűncselekményt követnek el, és akik vétenek a Japán törvények ellen, ki lesznek zárva.
 • Azok, akik nem támogatják a Bujinkan Irányelveit, akár gyakorlóként, akár a társadalom tagjaként, botrányosan, vagy szégyenletesen viselkednek, azok ki lesznek zárva. Mostanáig a Bujinkan nyitva állt sok Japánba érkező számára. közöttük sajnálatos módon voltak erőszakos részeges viselkedők, mentálisan betegek, és bajkeverők, akik csak magukra gondoltak és nem törődtek azzal, hogy cselekedeteik mennyit ártanak másoknak. Az Ő cselekedeteik miatt sok igaz szívű ember elhagyta a Bujinkan-t. Ettől a naptól kezdve minden bajkeverő ki lesz zárva.
 • Az edzések során (mind a dojo-ban, mind a dojo-n kívül) esetlegesen bekövetkező balesetekért a Bujinkan nem okolható. Egy nagyon fontos pont: azok, akik nem hajlandóak személyes felelősséget vállalni a Bujinkan edzések alatt előforduló balesetekért, nem lesznek felvéve. Ismételten a tisztánlátás kedvéért, a Bujinkan nem vállal felellőséget a tréningjei alatt esetlegesen bekövetkező balesetekért tekintet nélkül annak helyére.
 • Mindazok, akik csatlakoznak a Bujinkan-hoz megkapják az éves tagsági kártyát. Ez a kártya nem csak a Bujinkan tagok, kitüntetésére szolgál, hanem jelzi, hogy tulajdonosa egy nagyobb egésznek a része – melynek harcos szívu tagjai együtt fejlesztik önmagukat az edzésen és a barátságon keresztül. Tanúsítja a harcos erény dicsoségét és megtestesíti a huséges és testvéries szeretetet.
 • A Bujinkan hagyománya elismeri a természet és minden emberi élet egyetemességét, és tudatában van annak, hogy az, természeténél fogva két rész között áramlik:
 • “A Taijutsu titkos elve megtanít a béke alapjaira.”
  “A tanulás ösvénye vezet a rendíthetetlen szívhez (fudoshin).”
 • Mostanában vált a Bujinkan igazán nemzetközivé. Csak úgy, mint vannak különböző időzónák, vannak különböző tabuk is a világ emberei és nemzetei között. Tisztelnünk kell egymást, és törekednünk kell e tabuk tiszteletben tartására. Először a harcos szívét kell elsajátítanunk és együtt dolgoznunk az önfejlesztésen és a Bujinkan jobbá tételén.
 • Azok, akik nem támogatják a fent említett irányelveket, ki lesznek kényszerítve.

Dr. Masaaki Hatsumi Soke


Ha szeretnél a Bujinkan Bhima Dojo Tagja lenni:

-Ezt az adatlapot azoknak kell kitöltenie, akik szeretnének a Bujinkan Bhima Dojo tagjai lenni, és így a Dojo tagjainak járó kedvezményekben részesülni, illetve hivatalosan is a Dojo-hoz tartozni, valamint látogatni az edzéseit rendezvényeit.

-Az adatok megadásával és az alábbi űrlap kitöltése egyben elfogadását és tudomásul vételét is jelenti a fenti Bujinkan fenti szabályzatának, és a Dojo erkölcsi normáinak betartásának vállalását jelenti.

-Az űrlap kitöltésével elfogadom a szabályt miszerint az edzésen tanultakat másnak nem mutatom meg, nem tanítom, hacsak erre a dojo vezetőitől külön engedélyt, vagy felkérést nem kapok.

-Továbbá elfogadom, hogy az edzésen saját akaratomból, a saját felelősségemre veszek részt. Maximálisan ügyelek a saját és mások testi épségére, mindent megteszek az esetleges sérülés elkerülése érdekében. Az esetleg bekövetkező sérülésekért vállalom a felelősséget és tudomásul veszem, hogy azok bekövetkezéséért senki mást nem hibáztathatok, csak magamat.

-A lenti adatlap kitöltése után vállalom, hogy írásban válaszolok a levélben feltett kérdésekre, és elfogadom, hogy amíg ezt nem tettem meg, addig nem vagyok jogosult a dojotagoknak járó kedvezmények igénybevételére.

-Hozzá járulok, hogy rólam készült fényképek, videófelvételek megjelenjenek a Dojo által közölt anyagokban. (Gyerekek esetében a szülő hozzájárul, hogy a gyermekéről.)

-18 év alatt a szülő tölti ki az alábbi űrlapot, és ezzel tudomásul veszi, hogy az edzésen a gyerekek megütik, megrúgják egymást, az edzővel együtt, mivel ez egy harcművészeti edzés. Elfogadják a lehetőségét, hogy gyermekük esetlegesen sérülést szenved, és ezért nem teszik felelőssé a tréning vezetőjét, aki természetesen maximálisan oda figyel és a legnagyobb biztonságban vezeti a foglalkozást. (Eddig még semmi komolynem történt, és feltett szándékunk, hogy ez így is maradjon.)

-Minden adatot pontosan kell megadni a későbbi félreértések és problémák elkerülése végett. (A 18 év alatti jelentkezőknél valamelyik szülő adatait kell megadni, a névnél úgy beírni, hogy: GYERMEK NEVE / Szülő neve

A Bujinkan Bhima Dojo az adatokat szigorúan bizalmasan és biztonságosan  kezeli, azt harmadik félnek semmilyen körülmények között át nem adja.

 (Csak akkor töltsd ki, ha  befizetted már a Dojo tagság összegét, és több mint egy hónapja jársz edzésre)


Név:*
Email:*
Leanykori nev:*
Szuletes helye:*
Szuletes idelye:*
Anyja neve:*
Szemelyi igazolvany szam:*
Lakcim:*
Telefon szam:*
Mit tanultal eddig:*
Miert akarsz Nijutsut tanulni:*
Hol hallottal rolunk:*

 1. Miután kitöltötted a regisztrációs űrlapot, fogsz kapni egy emilt a megadott postafiókodba, benne néhány kérdéssel.
 2. Ezeket a kérdéseket meg kell válaszolnod, valamint egy fényképet kell csatolnod a levélhez melyen jól látható és felismerhető az arcod. Ezt vissza kell küldened a feladónak.
 3. Utána a Dojo vezetősége elbírálja, hogy a Dojo tagságodat jóvá hagyja-e.
 4. Valamikor ellenőrizni fogjuk, hogy a megadott adataid valódiak-e…

Sok szerencsét és kitartást kíván neked a BhimaClan!