Menü

“Egy hosszú és agyfárasztó nap után – egyensúlyba tudom hozni lelki és testi állapotomat” Ivett és a Női önvédelem


"Egy hosszú és agyfárasztó nap után - egyensúlyba tudom hozni lelki és testi állapotomat" Ivett és a Női önvédelemMiért kezdtél el Ninjutsu Női Önvédelem edzésre járni?
Már kiskorom óta, mindig is nagyon közel állt hozzám a japán kultúra. El kezdtem japánról szóló könyveket olvasni, japánul tanulni és úgy gondolom ugyan ebből az okból fakadóan kezdtem el japán harcművészetre, Ninjutsura, járni, mert talán így még közelebb kerülhetek a japán kultúrához.

Mit kaptál, mit tanultál a Női Önvédelem Tanfolyamon?
Annak ellenére, hogy eddig csak egy hónapot járok edzésre, sok mindent tanultam. Például azt, hogy nem lehet gyűlöletből harcolni. Nem az a lényeg, hogy elpusztítsd ellenfeled, hogy megöld, nem a harc az egyetlen kiút egy konfliktus megoldására. Sajnos nagyon sokan így állnak az erőszakhoz hozzá és nagyon sokan az önpusztítás áldozatai lesznek.

Erre számítottál-e?
Nem teljesen erre számítottam az edzésen, mert már korábban is jártam harcművészetre. A Ninjutsu nem az évszázadokon keresztül berögzült mozgásokat tanítja nekünk, hanem a 21 századból kiragadott szituációkra törekszik reagálni és azokat megoldani. A Ninjutsu olyan, mint a víz, mindig képes alkalmazkodni. Ezért a legtöbb harcművészetekhez képest az egyik legkorszerűbbnek tartom.

Miért ajánlanád másoknak?
Egyrészt, mindig szívesen megyek edzésre, mert mindig jó a hangulat és a társaságot is nagyon kedvelem. Másrészt, amiért ajánlanám másoknak, hogy nem csak a tested fejlődik edzés során, hanem a pszichéd is folyamatosan tágul.

Mi neked a Ninjutsu?
A Ninjutsu nekem egy olyanfajta kikapcsolódást jelent, ahol – néha hosszú és agyfárasztó nap után – egyensúlyba tudom hozni lelki és testi állapotomat.

Yvette

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Olvasd el  mit mondanak mások KATT