Menü

“Egy olyan gondolkodásformát és életformát ismerhettem meg, ami mindeddig ismeretlen volt előttem” Gitta Ninjutsu Női Önvédelem


"Egy olyan gondolkodásformát és életformát ismerhettem meg, ami mindeddig ismeretlen volt előttem" Margit Ninjutsu Női ÖnvédelemMiért kezdtél el Ninjutsu Női Önvédelem edzésre járni?
Az utóbbi években egyre gyakrabban jártam egyedül haza, késő este általában (vagy csak egyszerűen, télen, sötétben), és elkezdtem aggódni, hogy tehetetlen vagyok, és nem is tudom, hogy mit kéne vészhelyzetben csinálnom, ha arra kerülne sor. Egy barátnőm, aki már egy ideje járt tanfolyamra, többször ajánlotta, hogy menjek, ha esetleg kedvem szottyan rá. Szerencsére pont akkor indult új tanfolyam (amire fel is hívta a figyelmem), és egy hét késéssel csatlakozhattam.

Mit kaptál, mit tanultál a Női Önvédelem Tanfolyamon?
Figyelmet, összeszedettséget, önfegyelmet. Emellett, egy olyan gondolkodásformát és életformát ismerhettem meg, ami mindeddig ismeretlen volt előttem. Természetesen a stressz tűrés is egy fontos pont, de ebben, ahogy minden másban is, még van mit tanulnom, és hova fejlődnöm. Talán a határaimat is megismertem, és új célokat tudtam kitűzni magam elé. Ha a lehető legjobban meg akarnám fogalmazni, azt mondanám, hogy az esti edzéseken rengeteget tanultam önmagamról és a világról alkotott nézeteimről.

Erre számítottál-e?
Nem egészen, bár a barátnőm elég lelkesen mesélt, szóval, valamennyi fogalmam mégis csak volt róla. De amíg részt nem vettem az első órámon, valahogy úgy tekintettem rá, mint egyfajta sportra, ami csak a testet mozgatja meg. Kiderült, hogy tévedtem, de ez végső soron egy kellemes csalódás volt.

Miért ajánlanád másoknak?
Egy-egy alkalom nemcsak testi erőfeszítést kíván, hanem lelkit is. Emellett kikapcsol, az órák jó hangulatúak, eltűnik a versenyszellem, és nem az a lényeg, hogy szebb ívben hajlítsd a lábad, mint a melletted álló, hanem magadhoz képest kell fejlődnöd és a lehető legjobban dolgoznod. Ez felszabadít, és amellett életformát kínál, megismertet önmagad néha egészen meglepő rétegeivel, és természetesen jó alakformáló. Ami még nagy előnye szerintem, hogy nem kell hozzá borzasztóan jó fizikai erőnléttel rendelkezni, és hamar hozzá lehet szokni az edzések ritmusához.

Mi neked a Ninjutsu?
Fejlődés. Egy új gondolkodás elsajátítása. Előfordult már, hogy félbehagytam dolgokat, de talán ezek az órák adták meg azt, hogy ne rettegéssel és szorongással nézzek szembe a kihívásokkal és a felmerülő nehézségekkel. A képességeim fejlesztése.

A már korábban ide járó barátnőm segítségével jöttem el az edzésre, nagyon örülök neki, hogy kibillentett a bizonytalanságból, és biztatott, hogy a kezdeti szorongásomat (abból eredt, hogy valami egészen újat kell elkezdeni, ami ráadásul testmozgást is tartalmaz) leküzdve elmenjek az első edzésemre.

Szeretettel,
Sereg Margit (Gitta)

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Olvasd el  mit mondanak mások KATT

, , ,