Menü

“Elegem lett az áldozat szerepéből, és úgy döntöttem, szeretném megtanulni megvédeni magamat.” M Ninjutsu Női Önvédelem.Miért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?

Évekkel ezelőtt szenvedő alanya voltam egy utcai támadásnak. Az illetőt elkapták és lecsukták ugyan, de az eset eléggé megtépázta az önbizalmamat. Már ekkor gondolkodtam rajta, hogy nem ártana valami önvédelmet tanulnom, de akkor nem tettem lépéseket az ügy érdekében. Idén ismét az áldozat szerepébe sodródtam, mivel betörtek az albérletünkbe, amiben az a legijesztőbb, hogy vélhetően pontosan kifigyelték, mikor nem vagyunk otthon. Na és akkor itt elegem lett az áldozat szerepéből, és úgy döntöttem, szeretném megtanulni megvédeni magamat. Ezért jelentkeztem a Ninjutsu női önvédelmi tanfolyamra.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?
Azt eddig is tudtam fejben, hogy milyen fontos a fellépés, hogy nem mindegy, hogy a földet bámulva vagy határozott tekintettel lépek be egy terembe. A Ninjutsu edzések alkalmat kínálnak arra, hogy mindezt az elméleti tudást gyakorlati síkon is alkalmazni tudjam. Az elvek tanulása, elletve a konkrét mozdulatok gyakorlása azt gondolom, mindenképp segít a magabiztosságom erősítésében. Plusz nagyon jó fej emberekkel ismerkedhettem meg az edzéseken, akikkel egyébként talán sosem találkoztam volna.

Erre számítottál-e?
Igen, ilyesmire számítottam.

Miért ajánlanád másoknak?
Szerintem ez nagyon különböző, hogy ki mit talál meg a Ninjutsuban, mi az, amit be tud belőle építeni a személyiségébe, így nagyon konkrét ajánlást én nem tudnék mondani. Amiben nekem segít az a magabiztosság, a fizikai erőnlét javítása. Biztos van ezen kívül sok minden más is, de jelenleg ennyit tudok határozottan megfogalmazni.

Mi neked a Ninjutsu?
Ha lehet, ezt a kérdést kicsit pszichológiai szemszögből közelíteném meg. Mivel hét éve hastáncolok, úgy érzem azzal a női lélekrészemet „ápolom”, fejlesztem. A Ninjutsu segít nekem abban, hogy az Animuszomat is kicsit „felgyúrjam” mert azt hiszem, eddig igencsak el volt hanyagolva.

M

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Olvasd el  mit mondanak mások KATT

, , ,