Menü

Fegyver és Ló Harcművészeti Edző tábor 2011 Rétság


Mikor lesz?

Időpont: A Tábor 2011 augusztus 3-7

Szerda délután megyünk le, és vasárnap dél után jövünk haza.

Ninjutsu Edzőtábor Fegyver és ló Harcművészeti tábor Rétság

Hol lesz?

Helyszín: A négy napos tábor Magyarország  egy eldugott településén, Rétságon lesz. A “város” Pár kilómétere van a tavalyi tábor helyszínétől Nógrádtól. Van egy elhagyott lövész laktanya, katonai kiképző pálya, lovarda, meg lőtér. Meg reptér is, de azt idén még kihagyjuk.

Hol fogok aludni?

Szállás: A szállás a Rétsági iskola tornatermében lesz. Vannak torna matracok, amiket használhatsz ha igényled, de ha hozol egy laticelt és hálózsákot, akkor teljesen jó lesz minden. A terem középen leválasztható, úgyhogy külön lesz a fiú, illetve külön a hölgyek részére a szállás.

Mit fogok enni?

Étkezés: A tábor alatt napi 3-szori étkezést biztosítunk. Egy szerzetes barátom lesz a szakács, aki éveken át tanulmányozta az indiai konyhaművészetet, Purusasukta pr. nak hívják és már tavaly is fergeteges dolgokat rakott össze.  Szóval mennyei dolgokat fogunk enni.

Ninjutsu Edzőtábor Fegyver és ló Harcművészeti tábor Rétság

Mi lesz a program?

Program: Mivel ez egy edző tábor lesz, ezért leginkább fejlődni megyünk oda mindenféle téren. A táborban a tervek szerint napi három edzés lesz.

Alap programok:

1.) Reggel egy kis erőnlét a természet lágy ölén, teljesen naturális edzési feltételek között, fákkal és egyéb tereptárgyakkal fogunk barátkozni közben.

2.) Délelőtt Taijutsu (Alap mozgások) Vagyis főleg olyan dolgokat fogunk gyakorolni, amik az alapokhoz kellenek, illetve ebben az időben lesznek a speciális fegyver készítő és fellelő foglalkozások is, hogy estére mindenkinek legyen mivel gyakorolnia.

3.) Délután pedig trükkök, technikák minden mennyiségben. Fegyverrel történő mozgás, ismerkedés, barátkozás. Alap elvek, melyek a fegyver forgatásához szükségesek. Speciális módszerek, hogy a tradicionális fegyvert és annak használatát hogyan lehet napjainkban használni, alkalmazni. (Hiszen nem biztos, hogy van nálad Bo, vagy lándzsa, de egy partfisba bármikor beleszaladhatsz például.

Ninjutsu Edzőtábor Fegyver és ló Harcművészeti tábor Rétság

Az edző táborban főleg fegyverekkel fogunk gyakorolni, mivel erre városi körülmények között nincs olyan sok lehetőség. Saját magunknak fogunk fegyvert készíteni, nagyon egyszerű dolgokból, majd azzal fogunk gyakorolni. A Fő téma a tavaly nagy sikert aratott bo, vagyis hosszú bot.

Speciális programok:

a.) Egy napot lovakkal fogunk tölteni, aki még nem ült lovon, az most fog. Délelőtt megtanuljuk hogyan kell, aztán ha valaki nagyon ügyes, akkor akár egy kis lovas kirándulást is megejtünk.

b.) Utolsó este, Szombaton  közös mantra meditáció lesz, ahol lesz lehetőségünk teljesen feltöltődni és átélni, megtalálni a lelki önvalónk mibenlétét, fölé emelkednünk a test hívságainak. Ez közös program lesz, ahol nem a testtel, hanem a lélekkel fogunk csak és kizárólag foglalkozni- Amolyan kikapcsolódás képpen, megerősítve, össze harmonizálva mindazt amit addig tanultunk.

c.) Valamint a tervek szerint fogunk lőni a lőtéren valamelyik nap. Ez a program rész még nem 100%-os, mert a tábor ideje alatt elvileg egy versenyen lesz az egész lőtéri csapat, de még később fogunk egyeztetni…

Mit kell hoznom?

Felszerelés: Főleg magadat kell hoznod, meg 4 napra elég tiszta alsóneműt. Ha vannak gyakorló fegyvereid azokat, de ha nem, akkor ott is tudsz majd szerezni, hiszen ki fogunk menni az erdőre és mi magunk fogunk elkészíteni egy két egyszerű eszközt. Nem árt elemlámpa, esőkabát (vízhatlan ruha) meleg ruha (pulóver ilyesmi). Olyan ruha amit nem sajnálsz, de ha van, akkor természetesen gí, vagy terepszínű katonai ruházat esetleg, ha azt gondolod kényelmesebbnek. De ez nem túlélő tábor lesz, szóval olyan túl sok mindenre nem kell felkészülni, főleg azért, hogy ne a körülményekkel, hanem a tanulással a fejlődéssel legyél inkább elfoglalva.

Ráadásul, ha nagyon ramaty idő lesz, akkor bent tudunk edzeni a torna teremben.

Lesznek elvileg torna  szivacsok, de nem árt ha esetleg hozol rá egy pokrócot, vagy lepedőt, valamint hálózsákot takarózni. A földön fogunk aludni, egyszerű körülmények között, szóval egy laticel sem árthat.

Ki jöhet?

A Táborba természetesen bárki eljöhet, ha betöltötte 16.-életévét, kortól, nemtől, vallási, faji, vagy bármiféle más megkülönböztetéstől függetlenül. (18 év alatt írásos szülői hozzájárulás kötelező) 

Mivel tudok menni?

Megy busz, de tavaly is megoldottuk csoportosan autóval az egyszerűség kedvéért. Szóval lvalószínüleg idén is autóval megyünk majd közösen, de nincs messze szerencsére.

Itt meg tudod nézni a tavalyi táborban készült képeket

 

Hogy tudok jelentkezni?

Erről Lecsúsztál! 

Ha lemaradtál, és legközelebb nem szeretnél, akkor lájkold a facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel a harcművészet elvei tanfolyamra, hogy legközelebb