Menü

“Feltöltődik a tudatom. Utána nem tűnik semmi olyan nehézkesnek és bonyolultnak.” Ninjutsu, Női Önvédelem, Mariann


"Feltöltődik a tudatom. Utána nem tűnik semmi olyan nehézkesnek és bonyolultnak." Ninjutsu, Női ÖnvédelemMiért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?
Hm, ide vezetett az utam. 🙂
Hogy milyen utam volt eddig? Amerikai ninja, Linda stb filmeken nőttem fel. Hát, azokat nagyon élveztem. Baromira jó lett volna szaltózgatni, és rugdosódni. Sosem voltam egy lányos típus. Na, mindegy, nem lett az egészből semmi. Kb. 25 évesen merült fel újra a taekwondo. Hogy miért az? Nem választottam, nem néztem utána, egyszerűen adott volt. Sajnos elment tőle a kedvem akkor, mert hogy ez egy harcművészet, egy életforma…végignéztem magamon, és azt mondtam, köszönöm szépen de ez nekem nem fér bele, hogy megváltozzam. Aztán 2 évre rá találkoztam valakivel, és újra előkerült, és belevágtam. Egyáltalán nem várták el, hogy azonosuljak, és ettől felszabadult volt az egész.
Bő 1,5 évig csináltam elég intenzíven, de már közben is felmerült bennem, hogy az önvédelem részre semmi idő nem jut. Majd abbahagytam egyéb okok (leginkább kifogások) miatt.
Eltelt újabb 1,5 év folyamatos hiányérzettel, hogy nekem valamit csinálnom kell.
És akkor megláttam egy linket az önvédelemről. És nem gondolkoztam. Azt mondtam, erre vártam, itt a lehetőség, tessék, csináld! Hát, itt vagyok. 🙂

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?
Számomra a legfontosabb, hogy teljesen megnyugszom mire véget ér az edzés.
Feltöltődik a tudatom. Utána nem tűnik semmi olyan nehézkesnek és bonyolultnak.
Azt hiszem nekem az önbizalom az, amit nyújt a Ninjutsu.

Erre számítottál-e?
Azt hiszem igen. Ilyesmi edzést reméltem.
És azt hiszem nem. Mert nem gondoltam, hogy találok itt valamit, amit keresek, és ami tovább visz, hogy meg is találjam.

Miért ajánlanád másoknak?
A társaság jó, az edzések jók. A sensei-ünk kellő humorral elő tudja adni, hogy mit is kellene csinálnunk. Jókat szórakozunk, ahogy kiparodizálja női viselkedésünket, ezzel tanítva, hogy azért itt ezt nem egészen így kéne. 🙂 Szerintem jól érezzük magunkat, ahogyan lányosan, némi fiús beütéssel próbáljuk egymást a “földbe döngölni”. 🙂

Mi neked a Ninjutsu?
Testi és lelki felkészítés egy teljesebb életre.

Köszi,
Mariann

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Olvasd el  mit mondanak mások KATT

 

,