Menü

“Ha valami nincs rendben az életedben, valami hiányzik, valami nagy változásra van szükséged, itt a helyed!” Cser Timea Ninjutsu önvédelem tanfolyam


"Ha valami nincs rendben az életedben, valami hiányzik, valami nagy változásra van szükséged, itt a helyed!" Cser Timi Ninjutsu önvédelemMiért kezdtél el Ninjutsu Női önvédelem edzésre járni?
Régóta szeretnék olyan harcművészetet tanulni, melyben nem feltétlenül erősnek (bár nem árt:) ) hanem inkább intelligensnek, ügyesnek kell lenni. Először a Shaolin Kung Fu irányzat tetszett meg, de rájöttem, hogy az szinte új embert igényel, az életmód és nem harcművészet, abban benne kell élni mindennap, és nem lehet másra koncentrálni, mint munka, vagy magánélet. Ráadásul a nőket nem szívesen fogadják az igazán tradícionális és valódi tanítást adó helyeken. A ninjutsu viszont ahogy a honlapon is olvasható, mindenféle megkülönböztetés nélkül mindenki számára nyitott, s ami számomra a legfontosabb, fegyver nélkül is alkalmazható önvédelmi technikákat tanít, különösebb erőkifejtés nélkül, a szellem erejével. Továbbá remekül beépíthető a hétköznapjaimba, emellett még lehet dolgozni, koncertre járni, stb., de az edzéseken maximálisan ki lehet kapcsolni, és 100%-ig ott lenni.

Mit kaptál, mit tanultál a Női Önvédelem Tanfolyamon?
Nagyon jó és színes a társaság, jó hangulatúak az edzések is. Valóban sok otthoni gyakorlást is igényel, hogy az edzésen tanult mozdulatokat igazán magamévá tegyem, de kitartást ad, és egy belső kényszer, hogy mindennap gondoljak a ninjutsura, tudatosan végzek bizonyos mozdulatokat, s kicsit épül az önbizalmam is.

Erre számítottál-e?
Őszintén? Nem 🙂 Durva edzésekre számítottam, mindenféle humor és szórakozás nélkül, szigorú követelményekkel, kötöttebb gondolkodású emberekkel. Ennek ellenére habár valóban kemények az edzések, mégis szórakoztató, minden alkalommal új dolgokat tanulunk, legyen szó egy technikáról, mozdulatsorról, vagy filozófiai háttérről. Az edzőtársak pedig többnyire nagyon segítőkészek, a nagyobb tudású, régebb óta ezt a harcművészetet űző sporttársaktól rengeteget lehet tanulni, mert egy-egy páros feladatmegoldás során személyes saját hibáimra hívják fel a figyelmet, így azokat későbbiek folyamán is próbálom javítani.

Miért ajánlanád másoknak?
Mert nagyon jóóó! Önbizalmat és kitartást kaphatnak, erősödnek, és egy kicsit átalakítja a gondolkodást, megtanulhatják a másikra való odafigyelést, illetve alázatot, ami nagyon sok emberre ráférne mai társadalmunkban.Képesnek kell lenni mindig új ismereteket befogadni, nem félni az ismeretlentől, és elfogadni a tapasztaltabbak véleményét.
Szóval ha valami nincs rendben az életedben, valami hiányzik, valami nagy változásra van szükséged, itt a helyed!

Mi neked a Ninjutsu?
Egy új élet kezdete. Más gondolkodásmód, más világnézet és filozófia elsajátítása.

Cser Timea

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Olvasd el  mit mondanak mások KATT

 

,