Menü

Harcművészet minden pillanatban


Harcművészet minden pillanatban

“Nos, említettem már, hogy az időm jó részét sétákkal töltöm, nemde? – 2 óra körül egy nap, hmm? Hogy teljes rizst eszek meg tofut, s így tovább, ugye? De én elég szabálytalanul élek. A kegtöbb ember úgy tartja meg az egészségét, hogy szabájozott életet él. Megfelelően élnek, korán az ágyba, korán az ágyból, nem esznek túl sokat és így tovább, ugye?

De vannak azok is, akik úgy élnek mint én: Nem én vagyok az egyetlen. Azok, akiknek az élete egy folyamatos a-jelen-pillanatbani gyakorlati edzés, azok megoldják valahogy a megszokott megszoríások és irányítások nélkül az életüket: egy másik fajta ritmusba való átállás az egész.”

– Masaaki Hatsumi – A Ninja edzés nagymester-könyve

“Well, I’ve mentioned that I spend a lot of my time taking walks, OK?—something like two hours a day, hmm? Eating whole rice and tofu, and so on, right? But I live quite immoderately. Most people maintain their health by living a life of moderation. They live correctly, early to bed, early to rise, not eating too much, and so on, right?

But there are others who live the way I live, too: I’m not the only one. People whose way of life is a constant in-the-moment practical training manage to carry on without the usual restraints and controls in their lives: it’s a matter of getting into another kind of rhythm.”

– Masaaki Hatsumi – The Grandmaster’s Book of Ninja Training

Még több kép és idézet  Hatsumi senseitől, Katt ide.

, , , , , , , , ,