Menü

Horváth Ádám tényleg Ninjutsu önvédelem és jóga oktató? Avagy az internetes szájkarate mélységes bugyrai.


VÁLASZAIM AZOKNAK A TROLLOKNAK AKIK KÜLÖNBÖZŐ FÓRUMOKON IGYEKEZNEK ARC ÉS NÉV NÉLKÜL MAGUK ALÁ GYŰRNI, SŐT ODÁIG SÜLLYEDNEK, HOGY PRIVÁT ÜZENETEKET KÜLDENEK AZ ISMERŐSEIMNEK.

Like-old és Oszd meg ha egyet értesz!

Az internetnek hála gyorsabban terjed az információ manapság mint pár évvel ezelőtt, így gyorsabban, könnyebben találhatunk meg információkat mint az internet előtt, azonban éppen ebből kifolyólag a csalók, trollok és szélhámosok is könnyebben vernek át és csapnak be másokat.

Pár napja hívták fel a figyelmemet arra, hogy valaki a nevemben van beregisztrálva különböző harcművészeti fórumokon, és ott nagyon alja és lekezelő stílusban osztja az észt a ninjutsu mindenek felett állóságáról és a többi rendszerről. Valamint emberek álnév mögé bújva szintén különböző fórumokon hazugságokat terjesztenek rólam. ( Olyan is van ahol muzulmán hadvezér álneve mögé bújva… Biztos ezért a videómért.)


NEM VAGYOK REGISZTRÁLVA EGYETLEN FÓRUMRA SEM.

Az igazság az, hogy semmilyen fórumra nem vagyok és soha nem is voltam regisztrálva, mert nincs időm az  ott álnéven és alpári stílusban gyűlölködő, mindenkit és mindent lehúzó és fikázó emberek hozzászólásait olvasni, pláne válaszolni rájuk, vagy bármilyen formában komolyan venni őket. Viszont ez a csaló, aki visszaélt a nevemmel és az arcommal, na meg a tevékenységemmel kapcsolatban mintegy direkt élvezve, hogy rám haragíthat embereket, egyre komolyabb problémákat okoz tevékenységével. Ez odáig fajult, hogy különböző harcművészeti iskolák vezetőit annyira sikerült megtévesztenie, hogy úgy elborult az agyuk, hogy már az ismerőseimnek irkálnak privát üzeneteket arról, hogy miket hazudozok magamról, és mekkora szélhámos vagyok…
no comment…

Mióta tanítom a ninjutsut 2009 óta sajnos több embert is el kellett tanácsolnom a dojóból, mert pszichopaták voltak és sajnos simán ki tudom nézni ezekből az emberekből, hogy ily módon próbálnak meg bosszút állni. De persze az is lehet, hogy nem olyan sikeres trénerek próbálják meg besározni tevékenységemet, hátha így több ember jár majd hozzájuk, vagy akár csak egy sima hülye is bohóckodhat aki ilyeneket csinál és utána élvezi a háborút.

Nem tudom ki vagy mi áll a tevékenység mögött, és igazából nem is érdekel, hiszen csak “egy bizonyos színvonalú és képességű” emberek próbálnak harcművészeti tudásra szert tenni az internetről és internetes fórumokról… Hozzánk pedig egy teljesen más réteg jár. Olyan értelmiség, akik maguk döntik el, hogy mire van szükségük és nem névtelen, arctalan, megmondó profiloktól várják a megváltást vagy azt, hogy megmondják nekik mit gondoljanak rólam, a ninjutsuról, vagy egy másik edzőről, másik harcművészetről.

Nem fogok neveket és irányzatokat írni, hiszen a csalóknak sajnos bárki áldozatul eshet, inkább szeretném lerántani azokról a hazugságokról a leplet, melyeket ezek a felforgató emberek, vagy az általuk megtévesztettek terjesztenek, mert erre izgulnak fel gondolom.


NEM SZOKTAM TROLLOKKAL FOGLALKOZNI, DE MOST TÚL MESSZIRE MERÉSZKEDTEK:

Amúgy nem szoktam reagálni az efféle dolgokra, hiszen ezek a vesztes pszichopaták akik mások lehúzása által próbálnak felsőbbrendűnek tűnni épp a reagálást, vagy válasz lépést próbálják kiprovokálni, hogy utána tovább höröghessenek. Most viszont kivételt teszek, mert odáig fajult a helyzet, hogy az ismerőseimnek irkálnak már privát üzeneteket, melyeket természetesen ők tovább küldenek nekem hatalmas sírva nevető szmájlik társaságában.

Szóval itt volnának a válaszaim a béke, a szeretet és a tisztelet hangulatában néhány ilyen levél tartalmára, és néhány fórumos marhaságra, tisztán, a józan paraszti ész jegyében. Ezen a bejegyzésen kívül nem fogok többet foglalkozni ezzel a témával, csak azért írom meg ezt a bejegyzést, hogy linkelhető legyen minden helyre a későbbiek folyamán, ahol előkerülök mint téma.

ITT VANNAK AKKOR A KONKRÉT IDÉZETEK A TROLLOK LEVELEIBŐL:

„Horvát Ádám az híreszteli magáról, hogy Ninjutsu oktató, jóga oktató, gerincterápiás oktató,stb.stb.stb. Az általánosan elfogadott, hogy ha valaki ennyi mindenhez ért az semmihez sem ért. Már magában a jóga és a Ninjutsu párosítása is nagyon sántít. Ádám a rettenthetetlen egy engedély nélküli oktató. Olyan mint a többi ellenőrizhetetlen, magukat ilyen olyan mesternek tituláló csaló… becsapja a felhasználókat nincs meg a megfelelő végzettsége abban a “szakmában” amiben tevékenykedik önjelölt, valós tudást felmutatni nem tudó oktató.”

(Az idézet szó szerint van egy “ismert” küzdősport és harcművészeti iskola vezetőjének leveléből, amit egy ismerősömnek írt. Igen, én is sajnálom, hogy ilyen korlátolt gondolkodású emberek ma bármit taníthatnak ebben az országban, pláne gyerekeknek.) 

Akkor szeretném mindjárt ide az elején feltenni azokat a papírokat melyek alapján úgy érzem, hogy teljesen jogosan vagyok, lettem ninjutsu és jóga oktató, valamint szeretném felhívni arra az egyszerű tényre a kedves figyelmet, hogy az egyes mozgásformák egyáltalán nem állnak olyan távol egymástól sőt, mióta jógával, sőt a ZenShiatsuval egészítettem ki a Ninjutsuról alkotott képemet, elég sok minden a helyére került és nagyon sok módszert, elvet, technikát látok jóval mélyebben. Főleg mert a jóga oktatásához jóval alaposabb anatómiai ismeretekre van szükség normális esetben, mint bármilyen magas harcművészeti végzettség megszerzéséhez. Ez persze nem jelenti azt, hogy én jobban értenék az anatómiához mint bárki, csupán azt, hogy nem egy jógával,  gyógyítással is foglalkozó harcművész ismerősöm és barátom is van, aki hasonló élményekről számolt be.

Ez az összes papírom ami talán elég ahhoz, hogy tanítsak. A képen szerepel a két danos diplomám, a ninjutsus Nemzetközi oktatói engedélyem, van rajta két jógaoktatói diploma, az egyik egy Magyarországon államilag akkreditált, a másik pedig egy Nemzetközileg Akkreditált Diploma, valamint a legelső vizsgám oklevele is 2003-ból, ha jobban is érdekel, hol szereztem meg, akkor olvasd el a bemutatkozásomat, ahol fel van tüntetve, hogy egészen pontosan kitől és mit tanultam. Ezt erre a linkre kattintva teheted meg.

Horváth Ádám Ninjutsu és Jóga oktató végzettségei papírjai

“Kitől tanult, mikor tanult, hol tanult arról persze semmi.”
Igazából évek óta fel van tüntetve a hivatalos honlapjaimon és az életrajzaimban több helyen is, hogy kitől és hol tanultam, de biztos nehéz lenne megtalálni és könnyebb hinni a gyűlöletet és ellenségeskedést szító trolloknak, akiknek se nevük, se arcuk, se fokozatuk. Szóval belinkelem ide az idevágó életrajzomat, ahol fel van tüntetve a szakmai pályafutásom, mert több is van fent a neten, hiszen fontosnak tartom, hogy az emberek tisztában legyenek vele, hogy nem megvettem a különböző oktatói végzettségeket melyeket pár százezer forintért bárki megszerezhet magának manapság néhány hétvége alatt, hanem bizony hosszú évek kitartó munkájának eredményeként kezdhettem el tanítani mind a ninjutsut és a jógát is.

Segítek, erre kell rá kattintani: 

Hol, mikor és kitől tanult Horváth Ádám Ninjutsu és Jóga oktató?

Jelenlegi mesterem Shihan Dean Rostohar, akihez 2006-óta járok rendszeresen különböző képzéseire Magyarországra és külföldre is, a dojonk is az ő támogatásával és engedélyével működik. De évente több más magas rangú oktatóhoz is elmegyek, valamint más irányzatok képzéseire is igyekszem ellátogatni ahogy időm engedi.

“Csak az ügyes kommunikációjukkal tud érvényesülni.”
Bizony itt lenne az ideje rá jönni, hogy 2016-van és az emberiség jó ideje feltalálta az internetet, aminek hála a világ talán egyre jobb hellyé változhat. Hiszen a bűnöző mentalitású edzőtermek és edzők szépen lassan kiszorulnak mert azon, hogy “üsd-vágd nem apád, nem anyád”, vagy esetleg a különböző etnikai alapú gyűlöleten kívül mást nem tudnak átadni. Erre viszont ma már az embereknek nincs szüksége, illetve ennél sokkal többre van szüksége az embereknek, ezért természetes, hogy azokat az irányzatokat választják, ahol tudnak kommunikálni az oktatók. (Mert ugye egy oktató 2016-ban hadd tudjon már kommunikálni, ha át akarja adni a tudását.)

Sajnálom, hogy fáj az, hogy értékes tartalmat tudok adni az embereknek ráadásul ingyen például ezen a honlapon is a önvédelem, harcművészet témájú cikkek formájában. Ha valaki tud kommunikálni és sokan kedvelik és értik, sőt értékelik is amit csinál, akkor természetes, hogy a nem olyan sikeres, vagy okos emberek neheztelni, netán irigykedni kezdenek rá. (Hiszen akinek egy csepp esze van az a saját világát teszi jobbá és nem másokat gyűlöl. ) Ezenkívül a trollok által terjesztett hazugságokat a különféle fórumokon nem nevezném ügyes kommunikációnak, bár kétség kívül a negatív reklám is reklám és körülbelül duplájára nőtt a megkeresések száma amióta rossz híremet keltik.

Ha valaki szeretné megtanulni tőlem az ügyes kommunikációt, van rá lehetőség. Mert az a helyzet, hogy senki sem kommunikál helyettem, én írom a cikkeket, magam csinálok minden kommunikációt (Kivéve a véleményeket az önvédelmi edzésről, mert azt azokat azok írják, akik a nevüket és az arcukat is adják hozzá.), mert szerintem az internet is egy fegyver, amit lehet jóra és rosszra használni. Szerencsére Magyarországon vannak más típusú, igazi harcművészek is, és már nem egyszer kerestek meg, hogy adjak tippeket nekik…

De, hogy láthassátok bizony lehet egyszerre érteni a Ninjutsuhoz, Önvédelemhez, Jógához, és még az Online Marketinghez is, ennek a cikknek a végén például adok teljesen ingyen egy kommunikációs tippet azoknak a magukat harcművészeti szakértőként feltüntetni kívánó különböző fórumokon álnéven más rendszereket fikázó embereknek, akiknek köszönhetjük ennek a bejegyzésnek a születését is.

“Valós tudás nincs a birtokában.”
Minden bizonnyal hülyeségeket beszélek, ha több független szakmai oldal, magazin kér meg, hogy had osszák meg a cikkeimet. Sőt minden bizonnyal a televíziós műsorokban való megjelenésekre is azért kérnek fel, mert nincs valódi tudásom.

Egyébként hadd mondjam el, hogy egyetlen egy online, televíziós, vagy más médiumokban való megjelenésért sem puncsoltam, vagy fizettem soha, mindig ők keresnek meg, mert értékelik amit csinálok, én pedig nagyon szívesen ingyen és bérmentve válaszolok a kérdéseikre, hátha valakinek az életét menthetik meg azok az információk amiket a mestereimtől tanultam.

Hatalmas megtiszteltetés számomra például, hogy:

Több más írásommal egyetemben a FIGHTER MAGAZIN-on szerepel több cikkem, sőt a stílus bemutatásoknál is az általam írt NINJUTSU leírás szerepel. Gondolom ezek után sem fogják őket letörölni, mert ők is szeretik az értékes tartalmakat.

Aztán szintén váratlan megtiszteltetés számomra, hogy bár a magam részéről a SZÉLSŐSÉGES KÖZÉP ideológiáját vallom, a jobboldali SZENTKORONA RÁDIÓ is leközölte néhány cikkemet, ami szerintem azért fontos, mert a jobboldali gondolkodású emberek között sokkal több az ütőképes és stratégiailag megfelelően gondolkodó, mint a másikon. Sőt az utóbbi években a szélsőséges jobb oldal is sokat közeledett a közép irányába.

Ezenkívül még más oldalakon is vannak cikkeim, de mivel ezek között van mindenféle, ezért nem linkelem őket, ha utána szeretnél nézni a GOOGLE A BARÁTOD.

Ha pedig a riportokra vagy kíváncsi amiket a MAGYAR TELEVÍZIÓ, vagy egyéb kereskedelmi csatornák, TV2, RTL, VIVA, ATV stb. készítettek velem, akkor kis kereséssel ezeket is végignézheted, vagy a NINJUTSUBUDAPEST.COM hivatalos YOUTUBE csatornáján is megteheted. (Nincs minden fent, mert néha azért edzeni is kell, de folyamatosan dolgozok rajta.)

Ezek közül a legnagyobb megtiszteltetés természetesen az volt amikor maga Erdei Zsolt (Madár) a Magyar Box legenda készített velünk riportot az MTV4-nek a CHI BELSŐ ERŐ című harcművészeti magazinjába.

[youtube id=”zvAujJRAJZ0″ mode=”lazyload” maxwidth=”1000″]


“A legnagyobb probléma hogy még pénzt is kér azért a szolgáltatásért amivel becsapja a hozzájuk járó tanulókat.”

Nem kérek pénzt és ez nem egy szolgáltatás. Lehetőséget adok, hogy aki teheti és értékesnek tartja amit tanítok, az járjon az edzésekre hozzám, és ha úgy érzi, adományozzon a dojo működésére. Alapból ingyenes az első hét, és senkitől nem vagyok hajlandó pénzt elfogadni amíg le nem járta az ingyenes próba hetet, ahol 3 edzésen vehet részt és ez idő alatt maga tudja eldönteni, hogy ez kell-e neki? Ha valaki nem jön, lelke rajta, legalább megtudta, hogy nem ez az útja és mehet más irányzathoz és más oktatókhoz, vagy sakkozni inkább.

Amikor pedig valakinek nincs lehetősége adományozni mert éppen olyan élethelyzetbe került, akkor teljesen ingyen és bérmentve járhat a foglalkozásokra, mert nálunk sokkal fontosabb, hogy jó emberek jól érezzék magukat együtt, minthogy sok pénzre tegyünk szert.


“Horváth Ádám egy számító rohadék, aki ebből akar meggazdagodni.”
2009 óta tanítok, akkor sem volt semmim, és most sincs. Egy rozoga albérletben élek Budapest legpatinásabb környékén a 8. kerületi gettóban, nincs saját lakásom, autóm, csak egy egyszerű és olcsó alkatrészekből összeszerelt biciklivel rendelkezek. (Ezt lent merem hagyni az udvaron és nem lopják el.) Még annyit sem sikerült félre raknom belőle, hogy legalább egyszer ki jussak Japánba a Hatsumi Senseihez a Sokéhoz.

De nem aggódok ezek a dolgok miatt, mert általában azok az emberek vádolnak ezzel akik maguk szeretnének ebből meggazdagodni, hiszen általában mindenki a saját hibáit és gyengeségeit projektálja másokra, mert könnyebb a másik szemében a szálkát meglátni, mint a magukéban a gerendát.

„Anyukám azt mondta, hogy mindig az a hülye aki mondja.”
Forrest Gump

“A saját bevallása szerint is saját maga alapította a Magyar Ninjutsut.”
Szemöldök felhúzva mosolyodok el az efféléken. Hiszen soha sehol nem állítottam ekkora sületlenséget. A Magyarországi Ninjutsut Szabó Pál Sensei kezdte el, és a fentebbi két első övvizsgámat magam is nála tettem le, ahogy az az aláírásoknál is látszik, utána pedig az ő tanítványaitól és más külföldi mesterektől tanultam, ahogy a fentebb linkelt cikknél le vagyon írva. (Ez az első vizsgám 2003-ban, amit 5 év Ninjutsu gyakorlás után végeztem el. Ha érdekel miért 5 évig tartott a nekem a fehér öv megszerzése, írtam róla egy cikket.)

Szabó Pál Shihan első 10kyu-s fokozata Horváth Ádámnak.

“Ugyanakkor ha valaki kérdést intéz hozzá akkor azt agresszíven másokat leszóló módon reagálja le.”
Ha valaki kérdést intéz hozzám, igyekszem legjobb tudásom szerint tisztelet tudóan válaszolni. Leginkább a facebookon a hivatalos facebook profilomnál (Kövessetek bátran.) szoktam nyilvánosan beszélgetni és válaszolni ha valaki kérdést intéz hozzám. Van lassan 4000 ismerősöm, és bizony sok érdekes beszélgetés és filozófiai eszme csere helyszíne ez. Nyilván vannak olyanok, akik amikor nem értenek egyet valamivel, vagy felhúzzák magukat egy-egy logikai érvelésemen, azok kibuknak meg hisztizni kezdenek, és akkor letiltom őket, vagy ők engem, de hát komoly felnőtt emberek társaságát keresem, nem hisztis, elkényeztetett, agresszív gyerekekét. Az alpári, vagy tiszteletlen beszólásokat pedig élből törlöm, mert csak úriemberekkel vagyok hajlandó kommunikálni.

Amikor valaki nem a megfelelő hangnemben és stílusban teszi fel a kérdéseit, akkor minden bizonnyal cirkuszozni érkezik az eddig amúgy bárki által nyilvánosan kommentálható bejegyzéseimhez, és nyilván megsértődik, ha nem azt hallja amit hallani szeretne. Ezeket az embereket néhány gondolatváltás után letiltom. (Vagy ők engem, de ez szerintem tök rendben van így. Én örülök, ha valaki letilt, mert az azt jelenti, hogy nem szívja tovább el az energiámat a negatív gondolataival. Több mint 5000-en olvassák a leveleimet és fb-n is van lassan 4000 ismerősöm. Szóval egy-egy kibukás simán belefér.)

Sajnálom, hogy a különböző fórumokon különböző alpári stílusú és lekezelő válaszokat melyeket a valótlan személyazonosság mögé bújó trollok osztottak meg mint az én szavaimat, elhiszi valaki és áldozatul esik az ilyen agresszoroknak, akik abban lelik örömüket, hogy veszélyt és vitát szíthatnak mások között.

Én azt az utat választottam, hogy nem fórumozok, és igazából minden nagy tudású oktató megtehetné ezt (Meg is teszi, hiszen aki komoly annak nincs sem ideje, sem energiája efféle időpocsékolásra.).

Adom is az első kommunikációs tippemet teljesen ingyen, amit fentebb ígértem:

Minden nap csak egy bizonyos mennyiségű karakter begépelésére képes az ember. Ha a bölcsességeit és tudását névtelen arctalan fórumokon pazarolja el, akkor sajnos csak az idejét vesztegeti, hiszen ezek a nagyon ritkán (Mert a nagy többség csak fröcsögés meg gyalázkodás és uszítás meg kötözködés, amit a trollok egyébként imádnak. ) akár szakmailag értékes kommenteket a honlapján összeszedett cikként jelenítené meg, akkor az utána ott lenne amíg internet az internet. Mert a fórumokra begépelt hozzászólások (Amúgy az alpáriságuk és rohadékságuk miatt hála Istennek!) mennek a levesbe, hiszen azok olvassák csak el, akiket akkor éppen ott érdekel az efféle téma. De pár nap, vagy hét után már tovább is pörög a topic, és soha többet senki nem fogja elolvasni a néha egészen hosszú, már-már cikk szerű „okosságokat”. A magam részéről ezért nem fórumozok…

Egyébként lehet épp ezért van kevés olyan irányzat amelyik értékes cikkeket képes feltenni a honlapjára, mert az oktató inkább a fórumokon és akkor nyilván az edzéseken is gyaláz meg leszól más irányzatokat ahelyett, hogy ki merné írni a megvalósításait, megértéseit, hogy lehessen velük vitatkozni, vagy egyet lehessen érteni velük.

SZÓLJ HOZZÁ KOMMENTBEN ARCCAL NÉVVEL, NE TITKOS FÓRUMOKON SUMÁKOLJÁL!

Például itt a honlapunkon minden cikkhez hozzá lehet szólni, mégis inkább titkos privát fórumokon zajlanak nagy egyetértésben a viták úgy, hogy akiről beszélnek, vagy a cikk szerzője az nehogy véletlenül hozzászóljon, vagy elmondja a véleményét, mert akkor lehet kiderülne mégsem ő a hülye. Aztán abban az illúzióban, hogy az ezeken a titkos fórumokon az a 10 rosszindulatú sumák… mennyire egyet ért, azt gondolja ez a 10 ember, hogy bárkinek is számít bárhol az ő véleménye, sőt mert ők 10-en egyet értenek, akkor az már soknak, vagy mindenkinek számít.

Ezért pedig nem is levelezek komoly témákban privátban:

De mondok jobbat, levelezni sem szoktam ismeretlenekkel szakmai, vagy más kérdésekben, mert egy levélben adott válasz is rengeteg időt elvesz, viszont csak egy ember olvassa el. Ha ugyanazt a dolgot többen is megkérdezik, akkor abból írok egy cikket és felteszem az oldalra, majd a cikket küldöm el a levél írójának, hiszen általában ugyanazokkal a nehézségekkel küzdünk mindannyian.

Szóval az agresszív és másokat leszóló valaki az nem én vagyok, hiszen tisztelek minden embert, minden irányzatot, minden élőlényt ezen a földön. Még azokat is próbálom szeretni és megérteni, akik gyűlölködést szítanak akár mások, akár ellenem. HISZEN A SZERETETNÉL NINCS ERŐSEBB FEGYVER A VILÁGON!

Őszintén, tiszta szívemből remélem, hogy a különböző fórumokon magukat arctalanul és álnéven ilyen, meg olyan komolynak feltüntetni igyekező „mesterek”, ha valóban komoly tudással rendelkeznek, akkor ezt olvasva megértik, hogy a fórumozás nem nekik való, és a különböző topikokban vívott szópárbajok helyett az idejüket a szakmai tartalmak generálásába fektetik ezentúl és én is olvashatok és tanulhatok tőlük az írásaikból.

MEGLEPETÉS:

Csak csendben jegyzem meg, hogy a mindenféle rendszerben olyan népszerű napimafláson olvasható cikkeket is egy Budapesten tevékenykedő Ninjutsu oktató barátom írja. Remélem, hogy nem csak a mi irányzatunkra jellemző az, hogy értékes és szerethető tartalmakat írunk Magyar nyelven és a valóban komoly harcművészektől egyre több értékes cikket olvashatok én is. Szinte biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat tudnék tanulni belőlük.

A KOMMUNIZMUSNAK VÉGE!

Ma már nincs kommunizmus és nincsenek tiltva a harcművészeti oktatások, ezért nem kell titokban tartani, hogy ki, hol, mikor, mit tanít. Van internet, ahol az emberek hozzájuthatnak azokhoz az információkhoz amikkel nagyobb eséllyel védhetik meg az életüket. Mivel vannak akik nem tudnak eljönni hozzánk edzeni, ezért sok mindent leírunk, bemutatunk itt is, ami persze nem ér fel egy valóságos hús vér edzéssel, de mégis több mint a semmi. Sőt tavaly sikerült megoldani, hogy élőben és TELJESEN INGYENESEN közvetítettük az edzéseinket amit a kis eldugott falvakban élőknek javasoltam követésre, ahol nincsen semmiféle önvédelmi oktatás.

Ez a Nemzeti Önvédelem Projekt amit azért hoztam létre, hogy azoknak is legyen esélye lehetősége megismerni a Ninjutsut, akik nem tudnak eljönni hozzánk. Természetesen nem állítom azt, hogy felér az élő tréninggel, de van olyan emberünk, aki sikerrel vizsgázott le az első 10kyu-s fokozatra. (Jelenleg szabadtéren edzünk és nincs közvetítés.)

“Ezzel a ki ha én nem ( nagyon nem mesterhez méltó) stílussal sokakat magára haragított. Arról még nem is szólva hogy nagyon kevés évet tudhat maga mögött, hogy mesternek titulálja magát.”
A ki ha én nem stílus valóban nem mesterhez méltó, és sajnálom, ha ilyennek tűnök. Viszont nem gondolom, hogy az a 10-20 hangulatkeltő, gyűlölködő troll akik ezt az egészet gerjesztik sokaknak számítana ahhoz képest, hogy hány ember a barátom, hányan tanulnak az iskolámban. Akik ismernek nyilván nem gondolnak ilyennek, akik meg nem ismernek azok fantáziálhatnak irigykedhetnek és kereshetnek okot, hogy most miért pont engem gyűlöljenek.

Ez a tipikus “Legalja Suttyó Magyar” mentalitás akiket az IGAZI MAGYAR emberekkel, akik az együttműködés és barátság jegyében gondolkoznak szépen lassan kiszorítunk a pástról, mert nem tudnak labdába rúgni, pláne most, hogy lejárt az 1000 éves átok és népünk nemzetünk lassan felnyitja a szemét és olyan tiszta szívű és józan gondolkodású harcosok születnek meg, akik a szeretet és egyetértést hirdetik.

A nevemben trollkodó akárki “ki ha én nem” stílusáért pedig sajnos nem vagyok hajlandó és nem is tudok felelősséget vállalni, csak annyit, hogy jelzem ezzel a cikkel, hogy nem fórumozok sehol, mert időpocsékolásnak tartom.

Mesternek pedig egyáltalán nem titulálom magam sehol. 10 évig tanultam amikor mestereim úgy látták jónak, hogy taníthatok, de attól, hogy taníthatok, attól nem lettem mester. Erről írtam már több helyen is. Igazából nagyon sajnálom azokat az embereket akik mestereknek gondolják, vagy hívják magukat, de nyilván hozzájuk képest sehol sem vagyok, ezért is nem néznék jó szemmel, ha én is mesternek hívnám magam.

1998-óta tanulom a ninjutsut, mindenki döntse el maga, hogy ez az idő mire elég egy élet halál-harcot gyakorló harcművészetben. 2009 óta tanítok, körülbelül 200 ember végezte el nálam a 4 hónapos alapképzésemet. Ezek az emberekkel mind jó kapcsolatban vagyunk a mai napig, és mind életben van, sőt különböző szituációkban sikerült életben maradniuk, elkerülniük a harcot, vagy győzniük. Vannak köztük rendőrök, katonák, orvosok, programozók, tanárok, grafikusok, lakberendezők, de vannak diákok, vagy gyerekek stb. is, akiknek nap mint nap segít a ninjutsu mint életforma jobbá tenni az életüket.

„Ezek után ne csodálkozzon ha bajba kerül.”
Ez a mondat pedig az igazi legalja. Folyamatosan bajban vagyok. Egész életemen keresztül elkísér és megtalál a baj. 20 éves koromban döntöttem úgy, hogy nem menekülök előle tovább, hanem szembe nézek vele és  megoldom. Aztán 23 évesen döntöttem úgy, hogy a jó útjára lépek és a gonosz ellen fogok harcolni. Vagyis segíteni fogom az embereket. Persze a különféle feladatok az élettől az utcán így is megtalálnak (már csak a lakókörnyezetemnek köszönhetően is.), amiket nem gondolok egyáltalán ma már bajnak. Viszont rettenetesen alacsony szintűnek tartom és nehezen viselem azokat az embereket akik interneten fenyegetőznek vagy próbálnak lejáratni másokat, hogy saját magukat erősebbnek, vagy magasabb rendűnek tüntessék fel.

Ez a legalja, az igazi bűnözői mentalitás amit ezek a gyűlölködő magukat harcművészként azonosító trollok csinálnak és szégyen és gyalázat, hogy ilyen emberek akik fenyegetőznek, sőt telefonon életveszélyes fenyegetéseket intéznek hozzám embereket, sokszor gyerekeket taníthatnak.

Ezért szerintem nem én vagyok bajban, hiszen a magam útját járom és ebben nem zavar kicsit sem az, hogy vannak nálam sokkal erősebbek, ügyesebbek és sikeresebbek. Sőt örülök nekik, a barátságukat keresem és próbálok tanulni tőlük. Na meg hordok önvédelmi eszközöket, hiszen a fegyveres harc az a gyengék esélye.

“Nem harcolt még senkivel senki nem látta verekedni, nincs fent róla egy videó sem.”
Először azt akartam írni poénból, hogy már senki sincs aki látott harcolni, de aztán úgy döntöttem, hogy csak megemlítem ezt a poént, hogy oldjam kicsit a feszültséget…

Sajnos volt néhányszor szemtanú, sőt felvételek is vannak, volt több rendőrségi ügyem is, és bár teljesen jogos volt amit csináltam, ettől még az igazság szolgáltatás nem az én érzéseim és értékrendem alapján működik teljesen érthetően és jogosan Magyarországon. Ezért aztán kerülöm a harcot amikor csak tudom, mert az a tapasztalatom, hogy főleg itt Magyarországon az ember könnyen járhat pórul még akkor is, ha teljesen jogos önvédelem volt amit csinált. Meg azt is tapasztalom, hogy baj és erőszak van bőven, mert a bűnözők folyton tevékenykednek én meg nem az a típus vagyok aki elfordítja a fejét és át sumákol a másik oldalra, ha például azt látom, hogy egy férfi rángat egy nőt stb… Mivel az utcán járok, gyalog és bringával, így többet látok és tapasztalok az utcából.

Bizonyítani meg már rég nem akarok senkinek semmit ezzel kapcsolatban, mert úgy próbálok élni, hogy minden pillanatban harcra kész legyek.

„Csak 10 millióért hajlandó kiállni bárkivel szabályok szerinti küzdelemre.”
Ez így van!  Sajnos elég sok sérülést szedtem össze az évek alatt. Ezért is tanítom azt, hogy kerüljük el ahol csak tudjuk a harcot. Ha pedig nem tudjuk akkor ügyeljünk rá, hogy nálunk hosszabb, vagy nagyobb ható erejű fegyver legyen mint az ellenfélnél. Ez egyébként a ninjutsu alaptanítása is, hiszen a túlélés érdekében bármi engedélyezett, sőt ajánlott, vagyis amikor nem lehet elkerülni a harcot, mert az ellenfél olyan gonosz, akkor bármi engedélyezett. A magamfajta rozoga embernek pedig nincs más esélye egy jól képzett  tiszta izom harcossal szemben, mint a fegyver használat. Persze ez a “kihaénnem” emberek szemében gyávaságnak tűnhet, szerintem viszont fontos a túléléshez, hogy az ember első lépésként tisztában legyen a saját képességeivel és korlátaival.

“HASZNÁLJ FEGYVERT ÖNVÉDELEMRE HA ERŐSEBB AZ ELLENFÉL!”

A ninjutsu  egy fegyvert használó harcművészet, és a hozzánk járóknak ez az első amit megtanítunk, hogy mindig legyen náluk valami amivel javíthatják a túlélési esélyeiket.

Ha valaki szeretné, hogy az ő rendszere szabályai szerint küzdjünk meg, akkor elég valószínű, hogy alul fogok maradni. Pl. egy Thaiboxost tisztelek annyira, hogy valószínűleg jobb nálam álló harcban, ha meg MMA-s, akkor a földön is ügyes, ezért az ilyen ellenfél ellen a gázsprayt, ha kevés, akkor a kést tartom a legjobb önvédelmi eszköznek, mert azzal van a legnagyobb esélyem arra, hogy megússzam azt, hogy megöljön. Ezt is tanítom. Hiszen ez a Ninjutsu.

Ahogy egy bokszolót sem fogok tudni lebokszolni, ugyan úgy nem fogok tudni egyetlen egy embert sem legyőzni a saját rendszerében a saját stílusában a saját szabályai szerint. De szerencsére nem is kell!

Sőt a Ninjutsu pont azt tanítja, hogy miként találjuk meg a megfelelő ellenszert egy bizonyos stílus ellen, ne pedig jobbak akarjunk lenni  nála. Mi a megfelelő stratégia melyik mozgás ellen. Hiszen elég valóságtól elrugaszkodott lenne azt mondanom, hogy én ninjutsuzok és simán lenyomok egy MMA-st MMA-ban, vagy KungFust Kungfuban, lebirkózok egy birkózót, vagy jiujitsust stb. Mert ez bizony nem így van. Ha viszont nincsenek szabályok, akkor nagy eséllyel tudom a nálam lévő eszközökkel megvédeni magamat tőlük. (Legalábbis eddig így van és muszáj hinnem ebben, hiszen ez a túlélés egyik legfontosabb momentuma.)

Például alapból hordok gázsprayt, kést, egyéb dolgokat amik azért vannak nálam, mert amikor megtalál a baj, akkor ezeket bizony bátran kell használni.

Az sem érdekel, ha ezért gyávának vagy gyengének tartanak. Tisztában vagyok vele, hogy sokkal nagyobb és erősebb emberek is vannak nálam. Viszont mivel nagyon sok hozzám hasonlóan előrelátó  ember él a földön, így nekik tökéletes a Ninjutsu, amit tanítok és a vissza jelzések alapján működik is.

Ha valaki mindezek ellenére ragaszkodik hozzá, hogy letegyem az esély javító eszközeimet és ne támadjam azokat a dolgokat amik amúgy a legtöbb rendszerben alapból tiltva vannak egy becsületes küzdelemben, akkor ennek 10 millió forint az ára. Ennyiért kiállok akár így is.

Nekem nincs szükségem arra, hogy összeméregessem a nemi szervemet másokéval, meg abból is kinőttem már, hogy úgy próbáljak magamnak hírnevet szerezni, hogy leszedek másokat. Ninjutsu az intelligencia harcművészete, ahol esélyt sem adunk az ellenfélnek arra, hogy támadjon, ha lehetőségünk van rá.

Ha valaki mindezek ellenére velem akar harcolni, akkor azt az életem elleni támadásnak fogom venni, és akkor és ott minden idegszálammal, kreativitásommal és tudásommal és a rendelkezésemre álló eszközökkel azon leszek, hogy én éljem túl a küzdelmet.

Erre a harcra készülünk, ez a Ninjutsu ez a Budo az én értelmezésemben.

KÉRDÉSEK A CIKKEL KAPCSOLATBAN:

Akkor most mindenki hülye, és csak te vagy az okos?
Nem. Azok akik a feszkót csinálják azok a valódi harcművészeknek csak elenyésző még talán 1%-a sem. Ráadásul nem is a prémium, vagyis magasan képzett és komoly tudással rendelkező emberek, hiszen nekik nincs ideje ilyenekre. Ráadásul ilyen vagy olyan módon jó részüket ismerem és jóban vagyunk. (Mert ugye miért is lennénk ellenségek amikor egy nép fiai vagyunk, és ugyanaz a célunk, hogy segítsünk az embereknek megtanulni megvédeni magukat?)

Ha nem írtál konkrétumot, akkor honnan tudjam, hogy hova ne menjek mert ott ilyenek az oktatók?
Tervezem hamarosan kiírni minden irányzatból azoknak az iskolákat akikkel jóban vagyunk és jó szívvel merem ajánlani, mert jó szíve van az ottani oktatóknak, de igazából ha használod a Google-t akkor az is segít.

Viszont mivel ezeket a vastag és dőlt betűs idézeteket privát levelezésekből vágtam ki, így nehogy megsértsem a trollok személyiségi jogait, ezek titokban maradnak. (Mert hála Isten ma Magyarországon olyanok a törvények, hogy bárki mondhat konkrét személyekről bármilyen hazugságot, de a személyes jogaira hivatkozva nem lehet nyilvánosan felelősségre vonni.)

Hiszen általában azok acsarkodnak, trógerkodnak fórumokon, akiknek még egy jó helyen lévő honlapjuk sincsen, vagy nincsenek magas fokozataik, vagy komoly eredményeik.

Keresd minden irányzatból a legjobb iskolát, és nem érhet csalódás. Hiszen a legjobbak minden irányzatból azért a legjobbak általában, MERT EMBERILEG IS RENDBEN VANNAK!

Te vagy a legjobb?
Nem.

Én csak egy egyszerű vasi parasztgyerek vagyok egy kis faluból, aki megjárta a hadak útját. 1998-óta ninjutsuzok, és 36 évesen 2 dannal és a mestereim támogatásával továbbadom amit kaptam.

Cikkeket pedig azért írok, mert szeretek írni és mert azt gondolom, hogy a gondolataimmal szebbé és jobbá tudom tenni a világot és hozzá segíthetem az embereket, hogy megvédjék magukat és a családjukat a gonosztól. Azoktól, akik nem ismerték fel és nem is akarják magukban legyőzni a kéjt, dühöt, mohóságot, irigységet, büszkeséget.

Te már legyőzted ezeket magadban?
Nem, még nem.

Ez talán egy, vagy akár több élet munkája lesz. De azon vagyok, hogy legyőzzem, és azok társaságát keresem, akik szintén szeretnének tisztán és józanul látni és azon vannak, hogy legyőzzék magukban ezeket.

UTÓSZÓ:

Véleményem szerint éppen a harmadik világháború zajlik, amit sokan nem mernek beismerni, felismerni, mert a kis privát szférájukban még nem tapasztaltak meg ebből semmit. De ha valaki nyomon követi a világ eseményeit és van egy kis intelligenciája és stratégiai érzéke, vagy tudása, akkor ez nem kérdés  és nyilvánvaló számára, hogy felkészüljön erre. Vagyis hamarosan Népünk Nemzetünk is olyan kihívások elé fog nézni, ahol elválik, hogy mennyire erős a Magyar, mennyire tud összefogni és együttműködni, együtt harcolni az egész világot ellepni próbáló gonosszal szemben. Ilyen időkben pedig nem vagyok hajlandó a jövőben efféle szájkaratés fórumhuszárok trollkodásával foglalkozni, mert addig amíg ez a cikk is készült, eltelt majdnem egy teljes hét, amit felkészüléssel, vagy mások felkészítésével is tölthettem volna.

Like-old és Oszd meg ha egyet értesz!

Szeretettel
Horváth Ádám Ninjutsu és Jóga Oktató, ZenShiatsu terapeuta.