Menü

“Itt megtanulod legyőzni saját magadat, apró kis feladatokból döbbensz rá saját tulajdonságaidra, és remek gondolatokkal is gazdagodhatsz, ami segíthet eligazodni az Élet nevű úton.” Németh Nóra Ninjutsu Női Önvédelem


"Itt megtanulod legyőzni saját magadat, apró kis feladatokból döbbensz rá saját tulajdonságaidra, és remek gondolatokkal is gazdagodhatsz, ami segíthet eligazodni az Élet nevű úton." Németh Nóra Ninjutsu Női ÖnvédelemMiért kezdtél el Ninjutsu Női önvédelemre járni?
Ninjutsura, azért kezdtem el járni, mert a közeli barátaimat támadták már meg az utcán. Mindegyik eset jól végződött, de elkezdtem gondolkodni azon: Mi van, ha a következő én leszek? Mi van, ha nem leszek én is ilyen szerencsés? A baráti köröm elég messze lakik tőlem, és volt már rá példa, nem is egyszer, hogy egyedül kellett haza mennem. Nem féltem, mert nem vagyok azaz ijedős fajta, de mindig hátra néztem, füleltem, és minden embert gyanúsan méregettem.

Egyszer 16 évesen edzésről mentem haza, olyan 8 óra körül lehetett. Anyukámmal megbeszéltük, hogy találkozunk a Határ útnál, a metró feljárónál, mert ő is későn végzett. A Boráros téren vártam a 4-6-t, mikor észrevettem hogy egy pasas, akinek már elég ferdén állt a szeme nagyon méregetett engem. Nem foglalkoztam vele túlságosan, nem akartam az ördögöt a falra festeni. Zenét hallgattam, és felnéztem, mert megjött a villamos, láttam, hogy a pasas közelebb lépett hozzám. Gondoltam, mert az ajtó, amin én akartam belépni közelebb van. A villamoson is nagyon figyelt és már nagyon kellemetlenül éreztem magam, de átszálltam a metróra, és kezdtem megnyugodni. Valami miatt körbenéztem a metrón és láttam a a kocsi túl oldalán, hogy ott van a férfi, és engem lesett. Na itt már elkezdtem pánikolni. Már csak az járt az eszembe, hogy minél hamarabb anyuhoz érjek. A Határ útnál voltunk végre, és férfit már nem tévesztettem szem elől, ő is engem nézett hogy leszállok e.

Valamiért ezen a metrón pont nem voltak sokan, így elvegyülni se tudtam. Lelépve a metróról gyorsítottam a lépteimet, de a pasas tartotta velem a lépést. A lépcsőhöz érve rákapcsoltam, és hallottam, ahogy mögöttem is fut valaki. Hála adrenalinnak, olyan gyors sprintet szerintem azóta se futottam. Bevágódtam anyu mellé a kocsiba. És mikor elindult, akkor ért fel a pasas, a kijárathoz és nagyon keresett valakit (engem). Láttam, hogy nem éppen boldog, én meg nem tudtam nagyon örülni, mert remegtem az ijedtségtől. Otthon végig gondoltam, és rájöttem, hogy irtó nagy szerencsém volt. Hogy nem kapott el egyből, hogy a férfi részeg volt, hogy anyut időben elértem, és hogy kicsi korom óta sportolok. De tudtam erre nem alapozhatok mindig, meg kell tanulnom megvédeni magamat, mert nem lehet mindig ekkora mákom.Mit kaptál, mit tanultál az Női önvédelem tanfolyamon?

Első sorban helyes testtartást, ami rám fért :). Minden esetőségre felkészülni, és hogy nem létezik két ugyanolyan ember, tudnod kell alkalmazkodni, és önkontrollt., ami nekem sose volt az erősségem.

Erre számítottál-e?

Valami hasonló volt az én fejembe is, de mikor kipróbáltam még annál is jobb volt.

Miért ajánlanád másoknak?

Segít megismerni önmagadat, önbizalmat ad, és remek álló képességet. Nagyon jó a közösség, befogadóak és kedvesek. Meg itt nem csak az számít, hogy szétverjük a másikat, vagy ki a legjobb. Nem, itt megtanulod legyőzni saját magadat, apró kis feladatokból döbbensz rá saját tulajdonságaidra, és remek gondolatokkal is gazdagodhatsz, ami segíthet eligazodni az Élet nevű úton. Fejleszt nem csak fizikailag de szellemileg is.

Mi neked a Ninjutsu?

Teljes mértékben önismeret, és önkontroll. Azt gondoltam a sport miatt, már ismerem a határaimat, és tulajdonságaimat, de minden egyes óra után,  felfedezek magamba valami újat, akár rosszat vagy akár jót, és megtanulok uralkodni magamon. Valamilyen úton módon, de rátaláltam erre, és azóta se bánom.

Németh Nóra, tanuló, röplabda játékos

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Olvasd el  mit mondanak mások KATT

,