Menü

Jiki no Kokoro (jóakaratú szív) Dr. Masaaki Hatsumi


Hiszek a Ninpoban, a magasrendű ninjutsuban, mely egy vezető irányzat a világ összes harcművészete között.

A pszichikai és fizikai módszerek végül is halhatatlanná tették a japán ninját, de lényegében ő egy a japán harcművészetek forrásai közül. A harc minden megjelenésében való komplett és totális tréning nélkül a mai harcművészetek nem remélhetnek további előrehaladást. A személyes megvilágosodás csak úgy jöhet létre, ha teljesen belemerülünk a harci tradíciókba, mint egy életútba.

Szembesülés ez a veszéllyel, túlhaladása a félelemnek, betegségnek, sérülésnek, halálnak. Egy sajátosan működő emberi erő ismerete, tudása.

A ninjutsu gyakorlója mind szellemi, mind pedig fizikai tekintetben megerősödik, legyőzhetetlen lesz. Olyan ez, min a virágok mozgása a szélben; megbecsülése a szeretetnek, másoknak; megelégedés a jelenben, békében, az emberi társadalomban. E megvilágosodás elérése a Jiki no Kokoro (jóakaratú szív) kifejlődésével lehetséges. Ez erősebb, mint a szeretet; a jóakaratú szív képes a jót befogadni, hogy létrehozzon egy egyetemes igazságot és megtalálja egy egyetemes rend kifejeződését.

A ninpo jóakaratú szíve a kulcs a harmónia megtalálásához és megértéséhez a szellemi, anyagi, természeti világban. A történelem folyamán oly sok generáció tűnt el árnyékban, sötétségben.

A ninja életfilozófiája most ismét felbukkan, hiszen újra azt az időt éljük, amikor az emberiség sorsában szükség van a ninpora.

Szükség van rá, hogy a Földön béke uralkodjék; az emberiség növekedhessen, kibontakozhassanak képességei.

A Togakure ryu

34. nagymestere