Menü

“Meglepett, hogy az edzések milyen jó légkörben telnek és, hogy az emberek mennyire kedvesek.” Molnár Eszter Ninjutsu Női önvédelem


"Meglepett, hogy az edzések milyen jó légkörben telnek és, hogy az emberek mennyire kedvesek." Molnár Eszter Ninjutsu Női önvédelemMiért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?
Mert már kicsi korom óta szeretnék valamilyen harcművészetet tanulni és most lehetőség adódott ennek a vágynak a megvalósítására. Úgy éreztem, hogy elérkeztem egy fordulóponthoz ahol szükségem van valami újra. Utánanéztem más harcművészeteknek is a neten és élőben egyaránt, de a Ninjutsu fogott meg a leginkább. Mivel a japán kultúra az egyik kedvencem, minél többet tudok meg róla, annál jobban tetszik.
Meg persze, hogy meg tudjam védeni magam ha szükséges, mert nem másokra szeretnék támaszkodni, vagy mást hátráltatni egy kritikus helyzetben.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?
Magabiztosabb kezdek lenni az életben és kezdem megtanulni, hogy ha pozitívabban állok a világhoz akkor az visszamosolyog rám. Ahogy harcolni sem lehet jól dühösen, gyűlöletből, utálatból, negatív érzelmekkel tele, úgy teljes életet sem lehet ily módon élni.

Erre számítottál-e?
Mivel még nem jártam semmilyen harcművészetre ezelőtt, nem teljesen tudtam mire számíthatok. Reménykedtem, hogy jó lesz és testi kondiban tart. De többet ad, mint gondoltam. A tanításaival az élet minőségét javítja.
Az is meglepett, hogy az edzések milyen jó légkörben telnek és, hogy az emberek mennyire kedvesek.

Miért ajánlanád másoknak?
Mert fejleszt testileg, szellemileg és lelkileg is. Olyan mintha a Ninjutsu egy kórház lenne, csak nem a testé, hanem a léleké.

Mi neked a Ninjutsu?
Nekem egy kapaszkodó, hogy kihúzzon a szürke hétköznapok monotonitásából. Egy hely ahol megpihenhet a lelkem, és kinyílhatok a világ felé, a körülöttem lévő dolgokra, emberekre. Ez egyfajta csendes békességgel tölt el. Egy dolog amit teljesen élvezek, és jobb emberré tesz. Testi és lelki egyensúlyt nyújt.

Molnár Eszter

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Olvasd el  mit mondanak mások KATT

 

,