Menü

“Minden egyes edzés után más ember vagyok, mint előtte” Czotter Eszter Ninjutsu Női Önvédelem


"Minden egyes edzés után más ember vagyok, mint előtte" Czotter Eszter Ninjutsu Női ÖnvédelemMiért kezdtél el Ninjutsu női önvédelem edzésre járni?

Kb. két éve kezdtem újra rendszeresen sportolni, és szerettem volna egy másik sportot az úszás mellé a változatosság kedvéért. Mivel gyerekkoromban egy ideig karatéztam, kézenfekvőnek tűnt harcművészeteket keresni. Másfél évig még szemeztem a honlappal, mert mindig úgy gondoltam, hogy nem állok rá készen. Most is így gondolom, csak már nem érdekel, mert győzött a kíváncsiság.

Mit kaptál, mit tanultál a női önvédelem edzésen?

Hogy minden fejben dől el. Hogy ha nincs időm gondolkodni azon, mennyire vagyok fáradt, akkor nem is olyan nehéz. Hogy nem az eredmény a fontos, és ne akarjak mindent tökéletesen csinálni, főleg ne elsőre, mert irreális. Az élményt, hogy egy kívülről lehetetlennek tűnő gyakorlatot én is meg tudok csinálni, és hogy egy pite feladatnak tűnő mozdulat mégsem olyan könnyű. Itt egy hónap alatt annyiféle dolgot tanultunk, hogy nekem évekre is elég lenne. Minden edzésen ér egy új élmény, felismerés, információ a testemről, a gondolkozásomról vagy a világról.

Erre számítottál-e?

Igen is, meg nem is. Mivel alaposan áttanulmányoztam a honlapot korábban, ezért az edzések témájáról és módszereiről egy közel helyes kép élt bennem. Ilyen téren mindent megkaptam, amire számítottam, és amit reméltem, sőt annál sokkal többet is. Arra viszont nem számítottam, hogy minden edzésen valami újat tanulunk, és hogy az edzésnek szó szerint minden pillanata – beleértve a bemelegítést és azt is, ahogyan az edző beszél veled –, arról szól, hogyan élj túl egy támadást.

Miért ajánlanád másoknak?

Azért, mert nem kell megvárnod, hogy megtámadjanak, mielőtt használni tudod a megszerzett tudást. Mert bár látszólag csak arról szól az egész, hogy mi van, ha veszélybe kerül az életed, és a cél az, hogy éld túl, ha ez megtörténne… de valójában a változás, amit ez a cél igényel, sokkal mélyebb. Valamint azért, mert mindenképpen szükségünk van mozgásra, és igazából csak az a kérdés, hogy ha már elhatároztuk, hogy mozgunk, akkor az erre szánt energiáinkat tévé előtti ugrándozásra és díszizmok gyúrására, avagy máskor is használható tudás formájába öntjük-e.

Mi neked a Ninjutsu?

Minden egyes edzés után más ember vagyok, mint előtte. A Ninjutsu számomra az speciális orvostudomány, amellyel a teljes embert gyógyítják, fizikailag és szellemileg is, nem csak azt a tünetet, amivel jött.

Czotter eszter

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Olvasd el  mit mondanak mások KATT

 

, ,