Menü

“Nem számítottam ilyen hangsúlyú szellemi részre, de örülök, hogy így van, mert már is jobb ember lettem ezáltal.” Tallódi Zoltán Ninjutsu Önvédelem Budapest.


"Nem számítottam ilyen hangsúlyú szellemi részre, de örülök, hogy így van, mert már is jobb ember lettem ezáltal." Tallódi Zoltán Ninjutsu Önvédelem Budapest.Miért kezdtél el Ninjutsu Önvédelem edzésre járni?
Gyerek korom óta a Harcosok útját szeretném járni, hogy miért épp a Ninjutsura esett a választásom? Mert ez nem szimpla kűzdő sport, ez Harcművészet. A test és a mozgás művészete. Na meg a Ninja kultusz sem áll messze Tőlem. Mióta az eszemet tudom, harcművészettel akartam foglalkozni. Sajnos csak most jöttek össze úgy a dolgok, hogy végre valahára el tudjam kezdeni. Azt mondják soha sem késő elkezdeni, Én is így látom, de jobban örültem volna neki, ha egy 15 éve űznim a Ninjutsut. 🙂

Mit kaptál, mit tanultál a Ninjutsu Önvédelem Tanfolyamon?
Az első edzésektől izomlázat kaptam. 🙂 Aztán, mikor kihevertem, egy olyan filozófiai felfogást, ami nagyon illik a személyiségemhez. Javult az álló képességem, a szemléletem az egész “univerzumra”. Remek technikák alapjait, amikből majd felépíthetem a saját kivitelezéseimet. Megtanultam / tanulom a hétköznapi dolgokba belevinni és használni az egész testem. Kihasználva a maximális erőkifejtést kevesebb energia beleölésével.

Erre számítottál-e?
Egy kicsit igen, a testi edzés részére. Egy kicsit nem is, nem számítottam ilyen hangsúlyú szellemi részre, de örülök, hogy így van, mert már is jobb ember lettem ezáltal. Eddig sem voltam egy rossz ember, de ez csak mégjobban erősíti bennem a jóságot, hogy pozitívan álljak a többi emberhez és minden más élőlényhez.

Miért ajánlanád másoknak?
Az Önmegvalósítás egy remek módja. Mindenkinek fejleszteni kéne a szellemét, a lelkét és a testét, hogy jobb emberré váljon. A Ninjutsu erre kiváló.

Mi neked a Ninjutsu?
Erre nehéz válaszolni ilyen kevés idő után még, de úgy érzem, hogy már is nagyon fontos része lett az életemnek. Eddig egy edzést sem hagytam ki és ezután sem szeretnék (csak, ha nagyon muszály). Remélem kitartásom gyümölcse képpen több is lesz!

, ,