Menü

“A Ninjutsu engem teljesen feltölt energiával” Kusztor Anikó


Kusztor Anikó és a NinjutsuMiért jelentkeztél Ninjutsu Női Önvédelem tanfolyamra?
Ha csak az utóbbi pár évet nézem a sportok terén egyik szélsőségből a másikba estem.  Fociztam, teniszeztem, úsztam, táncoltam, stb… de egy idő után mindig szembe kerültem azzal a problémával, hogy megrekedtem egy szinten mégpedig azért, mert nem éreztem úgy, hogy az adott sportot az életem tényleges részévé akarom tenni. Így aztán jött a kérdés: Na most merre induljak?…Persze meg is találtam a lehető legeltérőbb irányt: Harcművészet. Aztán egy barátnőm, akinek elmeséltem, hogy szeretnék valami tényleg használható, kötetlen és lehetőleg minél sokoldalúbb harcművészeti irányzatot kipróbálni, azt ajánlotta, hogy próbáljam ki a Ninjutsut, és végül pár hónappal később ott álltam a kezdő tanfolyam első edzésén.

Mit kaptál Ninjutsu Női Önvédelem edzésen?
Természetesen az nagyon jó, hogy megtanulom megvédeni magam, de számomra mégis sokkal többet jelent az a letisztult szellemiség, amit az edzéseken kapok. Ezek olyan elvek, amiket tényleg  a saját életemben is hasznosítani tudok és ez nagyon jó dolog. Az önuralom, a kitartás, vagy a saját határaid feszegetése mind nélkülözhetetlenek az edzőtermen kívül is.

Erre számítottál-e?
Nem számítottam de reménykedtem, hogy segíteni fog testileg és lelkileg is fejlődni. Ez bejött!!! 🙂
Miért ajánlanád másoknak?
Engem teljesen feltölt energiával, néha én sem hiszem el,hogy a nap végén hullafáradtan elmászom edzésre, majd másfél óra múlva úgy fel vagyok dobva mintha csak szombat reggel 10 lenne és épp felkeltem volna. Mikor kizárod a mindennapi bajokat és másra koncentrálsz, teljesen fel tudsz töltődni.

 

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Olvasd el  mit mondanak mások KATT