Menü

“A ninjutsuban saját magunkat kell legyőznünk” Mad Ninjutsu önvédelem


Tavaly szeptemberben kezdtem el Kisora prabhuhoz ninjutsu edzésekre járni. Mindig is érdekelt a harcművészet, és amikor értesültem a lehetőségről, hogy egy bhaktától tanulhatok, egyből lelkessé váltam.

Az első edzéseket még a szabadban tartottuk, akkor még +20 fok volt a mostani -20 helyett, a kellemes környezet tehát adott volt egy jó kis tréninghez.

A fejemben a gondolatok már korántsem voltak olyan kellemesek, ugyanis a „bemelegítő” ötödik kör futása közben kezdtem azt érezni, hogy mégse vagyok olyan penge, mint gondoltam. Így már az elején egy jó kis pofont kapott az egóm. Ennek ellenére a nyújtások, az erőnléti gyakorlatok, gurulások és egyéb „finomságok” után, edzés végére egy nagyon jóleső fáradtságot és némi örömöt is éreztem, hogy sikerült végig csinálnom életem első ninjutsu edzését.

Személy szerint én itt egyből egy fordulóponthoz érkeztem, hogy továbblépjek-e, vagy megköszönve az első edzést elbúcsúzzak ettől az ősi harcművészettől. Szerencsére jól döntöttem és lassan már fél éve rendszeres résztvevője vagyok a Bhima Dojo edzéseinek. Egyelőre, úgy érzem nem is kívánom megszakítani ezt az utamat, hiszen már ettől a pár apró lépéstől is, amit megtettem ideáig rengeteg pozitívumot kaptam. Fejlődött az állóképességem, az ötödik kör futása után is kapok még levegőt :), kezdek megbarátkozni a fájdalommal, és próbálom napról napra legyőzni a félelmeimet. A düh, a mohóság, az irigység, az illúzió … az ellenségeink , hogy kiűzzük őket a szívünkből, ebben segít többek között a ninjutsu.

Amit sikerült ez alatt a rövid idő alatt megtanulnom, hogy a ninjutsuban saját magunkat kell legyőznünk, a hamis egónkat félre kell tenni, és átlépve edzésről edzésre a határainkat fejleszteni a jellemünket, a bensőnket, ami bizony egy életre szóló folyamat.

Hálás vagyok, hogy Kisora prabhu kegyéből részese lehetek ennek a tanulási folyamatnak, és mindenkit bíztatok, hogy ha kedvet érez hozzá próbálja ki ezt a hiteles harcművészetet, nem fogja megbánni.

– mad

A többiek véleménye is érdekel? KATT ide