Menü

“Olyan irányba tereli az embert ami mindenkinek csak javára válhat, amitől az ember és talán a világ pozitívabb irányba fordulhat. Olyan értékeket tanít amik a mai világban ritkaságnak számítanak” Csíkos István Ninjutsu önvédelem tanfolyam


> Miért ajánlanád másoknak? > Mert épít és nem rombol(ha csak az építés érdekei azt nem kívánják) . Olyan irányba tereli az embert ami mindenkinek csak javára válhat, amitől az ember és talán a világ pozitívabb irányba fordulhat. Olyan értékeket tanít amik a mai világban ritkaságnak számítanak,kihaló félben vannak(alázat,kitartás,a félelem kezelése,tisztelet,szeretet)és már csak ezért is értékesek.És megtanít tiszta fejjel gondolkodni,megkülönböztetni a jót és a rosszat.  ninjutsu önvédelemMiért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?
Eddig egy küzdősportot űztem. Gyerekkoromtól kezdve érdekelt hogy hogy tudnám megvédeni magamat vagy akár azokat akiket szeretek, ha baj van.Volt szerencsém még gyermekkoromban megtanulni hogy a legtöbb esetben nem túl kellemes ha bizonyos beállítottságú emberek gyengének látnak. Így szüleimnek hála általános iskolában elkezdhettem küzdősportot tanulni.A küzdősportból mindig is hiányzott nekem valami de azért szerettem. Amikor nemrég hallottam a Ninjutsu-ról és arról hogy milyen eszmék mentén tanítanak már sejtettem hogy megtaláltam azt az utat amire még gyermekként szerettem volna rálépni.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?
Az idő rövidsége ellenére már most érzem ahogy a Ninjutsu hat rám életem különböző területein. Olyan látásmód kezd kialakulni bennem amire mindig is vágytam.Ami nekem az egyik legjobb dolog  hogy érzem ahogy kialakul egy fajta páncél ami megvéd az ego szeszélyes és minden tekintetben negatív irányításától,intrikáitól. Folyamatosan tanulunk JELEN lenni így mondhatom hogy a Ninjutsu-nak köszönhetően(és néhány olyan dolognak amivel bizonyosan nem futok össze ha nem vágok bele a Ninjutsu tanulásába) kaptam meg a jelenlét örömét amiről sok embernek manapság még csak elképzelése sincs.Természetesen ez egy véget nem érő változás de jó érzés a megfelelő úton haladni. A csapat segíti egymást ami nyilván abból is adódik hogy akik ott vannak az edzéseken azok is ezen az úton akarnak járni.

Erre számítottál-e?
Reméltem hogy ez az amit régóta keresek és egyelőre minden jel erre utal. Arra azért nem gondoltam hogy ennyire összetett és szerteágazó annak ellenére hogy minden ága végül egy irányba mutat.Erre igazán nem lehet számítani mert végtelennek tűnő az ember pedig véges gondolatokkal van megáldva. Szerintem mindenki kevesebbre számít:-)

Miért ajánlanád másoknak?
Mert épít és nem rombol(ha csak az építés érdekei azt nem kívánják) . Olyan irányba tereli az embert ami mindenkinek csak javára válhat, amitől az ember és talán a világ pozitívabb irányba fordulhat. Olyan értékeket tanít amik a mai világban ritkaságnak számítanak,kihaló félben vannak(alázat,kitartás,a félelem kezelése,tisztelet,szeretet)és már csak ezért is értékesek.És megtanít tiszta fejjel gondolkodni,megkülönböztetni a jót és a rosszat.

Mi neked a Ninjutsu?
Egy olyan tudomány ami a “jó”ra tanít. Egy olyan háttér ami megnyugtat. Egy olyan út amit minden bizonnyal ez előtt kerestem. Remélem egy olyan jövő ami sokáig a jelenem lesz.

, , ,