Menü

“Rá vagyok kényszerítve arra, hogy kerüljem az ahogy esik úgy puffan megoldásokat, előre kell gondolkoznom, és figyelnem kell a környezetemet.” Takács István Ninjutsu


"Rá vagyok kényszerítve arra, hogy kerüljem az ahogy esik úgy puffan megoldásokat, előre kell gondolkoznom, és figyelnem kell a környezetemet."Takács István ninjutsu edzés Budapesten Miért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?
Egy-két éve december végén az interneten már találkoztam a Ninjutsuval, ahol szimpatikus lett. Komolyan gondolkoztam azon, új évi változtatásként el kellene járnom az edzésekre, de a kellő elhatározottság hiánya miatt ez csak terv maradt.
Idén novemberben egy honlap önvédelemmel foglalkozó cikke alatt találtam forrásmegjelölésként weboldalatokat. Mivel pár hónapja újra foglalkoztatni kezdett a gondolat, hogy el kellene kezdenem valamilyen küzdősportot és a japán harcművészetekhez való vonzódás már valahol mélyen benne volt a tudatomban, úgy döntöttem, hogy jelentkezem.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?
Az edzések során nőtt az állóképességem, javult a mozgáskoordinációm, tartásom.
Az edzések során a tudatomban lévő beidegződéseket, szokásokat kell megváltoztatnom. Az edzéseken a közös gyakorlások során rá vagyok kényszerítve arra, hogy kerüljem az ahogy esik úgy puffan megoldásokat, előre kell gondolkoznom, és figyelnem kell a környezetemet.
A gyakorlás során nem a masszázstanfolyamon begyakorolt módon kell az edzőtársamat megfognom.
Erre számítottál-e?
A Street Fight Mikulás szeminárium után már volt elképzelésem arról, hogy mire számíthatok, de azt nem gondoltam, hogy az edzések a fizikai teljesítőképességem határait fogják súrolni. Az időnként elhangzó “dicséretekre” sem számítottam.
Miért ajánlanád másoknak?
Az edzések jó hangulatban telnek, folyamatosan figyeltek ránk, türelmesen megmutatjátok, elmagyarázzátok a mozdulatokat, és azt, hogy egy-egy gyakorlatnak mi a jelentősége, miért pont úgy kell végrehajtani. A gyakorlás során, ha nem úgy hajtjuk végre a technikákat ahogy mutattátok, türelmesen elmagyarázzátok még egyszer, akkor is amikor a türelmetek határait feszegetjük.

, ,