Menü

“Sokkal jobban érzem magam, magabiztosabb vagyok. Emellett a filozófiája is nagyon tetszik.” Baracsi Gábor Ninjutsubudapest.com önvédelem edzés


"Sokkal jobban érzem magam, magabiztosabb vagyok. Emellett a filozófiája is nagyon tetszik. Baracsi Gábor Ninjutsuönvédelem edzés.Miért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?
Bevallom, engem régebben nem nagyon érdekeltek a küzdősportok/harcművészetek, mindig másban gondolkoztam. Kiskoromban sovány, gyenge, görnyedt, alacsony kis béna gyerek voltam, így elég nagy önbizalomhiánnyal indítottam az életem. Aztán 12 év úszás, néhány félév kondizás és falmászás után sikerült vállalhatóra alakítanom a testem, de az önbizalmam emellett csak nagyon lassan fejlődött, ráadásul sosem edzettem elég keményen, sokszor elhagytam magam, így mindig elégedetlen voltam magammal. Nem olyan rég hirtelen sok változás következett be az életembe, így gondoltam ha csavarok rajta még egy nagyot, akkor jobb lesz :), így rátaláltam a ninjutsubudapest.com-ra. Tetszett, hogy a honlapon nagyon sok információt megtudhattam, hogy mire számítsak, milyen öltözékben menjek, a filozófiájának egyes alapjait, hogy ez nem egy küzdősport, hanem harcművészet stb. Úgy éreztem, ha ebbe belevágok, akkor kitartóbb, bátrabb, célirányosabb leszek, fejlődni fog a koncentrációképességem, állóképességem. A beígért szellemi fejlődést pedig bónusznak gondoltam :).

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?
Számomra a legfontosabb és legjelentősebb változás a testtartásom fejlődése. Edzéseken és az utcán is igyekszem figyelni erre, így sokkal jobban érzem magam, magabiztosabb vagyok. Emellett a filozófiája is nagyon tetszik, hogy nem a másikat leverni tanuljuk meg, hanem megvédeni magunkat, nem mozgássorozatokat, hanem elveket.

Erre számítottál-e?
Hasonlóra számítottam, de azt hittem, hogy jobban fog menni. Azt gondoltam, hogy a fizikai erőnlétemmel lesz baj, és hogy az ütéseket, a fájdalmat nem fogom jól viselni, amihez hozzá lehet edződni. Ehelyett a gyakorlatok kivitelezésével akad legtöbb problémám. Edzéskor testben, lélekben, szellemben is “lazának” kell lenni, uralni az érzéseket, állandóan kontrollálni az ellenfelet, minden egyes mozdulatunkra, környezetünkre figyelni kell, ami nem is olyan könnyű. Egy-két hét alatt be kellett látnom, hogy sokkal több türelemre, alázatosságra van szükség a tényleges fejlődéshez.

Miért ajánlanád másoknak?
Nekem sem ajánlotta senki, csak az életem olyan fázisába jutottam, hogy úgy döntsek, belevágok. Több ismerősömnek is meséltem már az edzésekről, tetszett is nekik, de senkiben sem láttam megfoganni a gondolatot, hogy ő is akarja csinálni. Szerintem felesleges ajánlani, mint mondjuk az egészséges táplálkozást, ha belül nincs meg ez az érzés, akkor nem fog menni, a Ninjutsu ennél több.

Mi neked a Ninjutsu?
A fejlődésem egy mankója, egy általam még nem járt akadályokkal teli ösvény :):).

, , , ,