Menü

“Szinte az első alkalom után, már mind a ketten ugyanúgy várjuk a következő alkalmat.” Ninjutsu Női Önvédelem Magyari Ági


"Szinte az első alkalom után, már mind a ketten ugyanúgy várjuk a következő alkalmat." Ninjutsu Női Önvédelem Magyari ÁgiMiért kezdtél el Ninjutsu Női Önvédelem edzésre járni?
Azért, mert az utóbbi időben egyre több fiatal lány elleni erőszakról hallani és van egy 11 éves lányom (Gréta), akit hamarosan el kell engednem olyan programokra, ahol sem én sem más szülő vagy gondoskodó felnőtt nem lesz jelen és szeretném, ha Ő sokkal tudatosabban figyelne ilyenkor magára és én is nyugodtabb leszek, ha tudom, hogy képes észrevenni a fenyegető jeleket és reagálni rá. Nem mellékes az sem, hogy mindeközben rájöttem, hogy ha ott lennék vele, én sem tudnám megvédeni.
Mit kaptál, mit tanultál a Női Önvédelem Tanfolyamon?
Nagyon sok pozitív energiát és építő gondolatot, Ádám “tanításainak” köszönhetően; vidám, nyitott és figyelmes közösséget, a dojo “munkatársainak” és a csoporttársaimnak köszönhetően; egy jó programot a lányommal; és a mozgás élményét.
Erre számítottál-e?
NEM. Sokkal kevesebbre. Azt gondoltam, hogy nekem sokkal többet kell majd beletennem, abba, hogy a lányom is élvezze az edzéseket, hogy kitartson és megértse, hogy miért jó ez. Azt vártam, hogy pusztán fizikai edzésre fogunk járni. Szinte az első alkalom után, már mind a ketten ugyanúgy várjuk a következő alkalmat.
Miért ajánlanád másoknak?
Mert, ez sokkal több annál mint egy edzés vagy egy jó program.
Mi neked a Ninjutsu?
Testi, lelki törődés önmagunkkal.

Üdv,
Ági

, ,