Menü

“Szituációs gyakorlatokon keresztül gyakoroljuk, hogy hogyan kerüljük el, hogy bántsanak, és tegyük ártalmatlanná a támadóinkat, anélkül hogy magunkat veszélyeztetnénk.” Vajta Milán Ninjutsu önvédelem


"Szituációs gyakorlatokon keresztül gyakoroljuk, hogy hogyan kerüljük el, hogy bántsanak, és tegyük ártalmatlanná a támadóinkat, anélkül hogy magunkat veszélyeztetnénk." Vajta Milán Ninjutsu önvédelemMiért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?

Mindig is gyengék voltak az ízületeim, bármit is csináltam, szinte biztos, hogy megsérültem. Ezért mindig féltem a verekedéstől. Az osztálytársaim (közül a küzdősportban jártasak) próbáltak verekedni tanítani, de nem sok sikerrel. Egy barátom ajánlotta nekem a Ninjutsut. Vesztenivalóm nem volt, meg tetszett is az ötlet, így eljöttem kipróbálni.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?

Az edzéseken megtanultam esni, gurulni, kitérni és persze technikákat is, de az még nem igazán megy. Az első hetekben az összes ízületem fájt, de egy hónap alatt rendbe jött. Már csak a csípőmet kell erősíteni. Úgy érzem érdemes volt elkezdeni.

Erre számítottál-e?

Nem. Amire számítottam, az edzés valahogy így néz ki: EGY! puff egy ütés KETTŐ! puff még egy ütés… A célja pedig, hogy mi legyünk az “akkor is megverlek, mert én vagyok az erősebb, gyorsabb” és hasonló emberek. De szerencsére nem így van. Szituációs gyakorlatokon keresztül gyakoroljuk, hogy hogyan kerüljük el, hogy bántsanak, és tegyük ártalmatlanná a támadóinkat, anélkül hogy magunkat veszélyeztetnénk.

Miért ajánlanád másoknak?

Azoknak ajánlanám, akik szeretnék megtudni mire képes a testük, szeretnének érettebbek lenni gondolkodásmódjukban, vagy csak szeretnének mozogni.

Mi neked a Ninjutsu?

Számomra a Ninjutsu a saját fejlődésem. Hónapról hónapra látom, hogy változik az utcai járásom, máshogy nézek az emberekre és a tárgyakra.