Menü

“Szívósságot és önfegyelmet kaptam/tanultam, amit az életem sok területén hasznossá tudtam tenni.” Jónás Attila Ninjutsu


"Szívósságot és önfegyelmet kaptam/tanultam, amit az életem sok területén hasznossá tudtam tenni." Jónás Attila NinjutsuMiért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?
Még gyerekként kezdtem a küzdősportok/harcművészetek felé fordulni, kipróbáltam több stílust, de mindegyikből hiányzott számomra valami. Majd 1993-94 magasságában találkoztam először a ninjutsu-val, anno még Kecskeméten, Szabó Pál Sensei vezette tréningeken. Az első tréning már egyértelművé tette számomra, hogy ez az, amit kerestem. Később -immár- Budapesten Magyar Attila Sensei csak megerősített ebben a tudatban. A ninjutsu könnyed mozdulatokkal elért hatékonysága lenyűgöző volt. Az egyszerű, letisztult volta, a minden helyzetben alkalmazható számtalan technika mögött sokkal több húzódik meg, rengeteg belső fejlődést köszönhetek már eddig is a ninjutsu-nak. 2010 őszén találtam rá -hosszas keresés után- a  Dojo mai formájára, és január óta csatlakoztam a tréningekhez.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?
Hogy mit kaptam? Mindenképp a társaságot, a jó hangulatú edzéseket kell kiemelnem elsősorban. Saját magammal kapcsolatban szikárságot, szívósságot és önfegyelmet kaptam/tanultam, amit az életem sok területén hasznossá tudtam tenni. Éles helyzetben eddig csak stabil kamae-kat kellett maximum használnom. 🙂

Erre számítottál-e?
Más stílusok után kevesebbre számítottam, de -szerencsére- csalódnom kellett. Nagyon meg vagyok elégedve azzal, amit a ninjutsu nyújtani tud nekem.

Miért ajánlanád másoknak?
Akik le akarják győzni önmagukat, azaz fejben szeretnének sokat fejlődni, és “mellékesen” edzett test mellé hatékony technikákat akarnak tanulni, azoknak ajánlanám mindenképp.