Menü

“Tanultam olyan technikákat, és kaptam olyan tanácsokat, melyeket az élet egész területén lehet alkalmazni.” Karvaly Bence ninjutsu


Tanultam olyan technikákat, és kaptam olyan tanácsokat, melyeket az élet egész területén lehet alkalmazni. Bence és a NinjutsuMiért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?
Egyik barátommal, még úgy öt éve, kitaláltuk, hogy kéne valamilyen harcművészettel foglalkozni, hát elkezdtünk kutatni az interneten, hogy mik a lehetőségek. Ráakadtunk a dojo régi honlapjára, és minden ott lévő információ elolvasása után úgy döntöttünk, hogy ezt ki kell próbálnunk, nekünk ez kell. Jóval később (tavaly nyáron) sikerült is elhatároznunk magunkat, megkapni a megfelelő szülői engedélyt, így hát nekikezdtünk a ninjutsunak.

Hogy miért pont harcművészetet kerestünk? Erre igen egyszerű a válasz: érdekelt (és érdekel ma is) a japán kultúra. Ezenkívül én 2 évig judóztam, és megszerettem a harcművészeti edzések hangulatát, mentalitását.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?
Először is erősebb (lélekben és fizikailag is) és kitartóbb lettem. Ezenkívül tanultam olyan technikákat, és kaptam olyan tanácsokat, melyeket az élet egész területén lehet alkalmazni.

Erre számítottál-e?
Nagyjából igen. Arra vágytam, hogy minden izmom igénybe legyen véve, és emellett hasznos technikákat sajátítsak el.

Miért ajánlanád másoknak?
Ajánlanám azoknak, akik olyan harcművészetet akarnak tanulni, mely az mindennapi életünkben megjelenő szituációk helyes kezelésére, önmagad és mások megvédésére tanít.

, ,