Menü

Tarjányi Péter önvédelmi tippjei hölgyeknek:


tarjanyipeter tippjei hölgyeknek önvédelem céljából

Egy nem olyan régen történt pécsi gyilkossággal kapcsolatban, ahol egy fiatal hölgyet öltek meg miután buliból elindult haza felé, többen is elgondolkodtak azon, hogy a nők elleni erőszak igen is valóság, itt ma Magyarországon. Az alábbiakban Tarjányi Péter rendőrségi szakértő tanácsait olvashatjátok. A pécsi történettel kapcsolatos cikkeket pedig itt.

“Többen kérdeztétek mit lehet tenni, nőként egy ilyen támadás kapcsán ami Pécsen történt…

Először, rendőrökkel ilyen támadásokat megakadályozni nem lehet. Az aberrált támadok fejébe nem lát bele a rendőr és nem lehet minden elhagyatott helyszín mellé zsarukat állítani. A szörnyű az, hogy ilyen támadások bárhol előfordulhatnak…parkoló házban, utcán, kisbusz mellett elhaladva és sajnos sokszor közvetlenül a lakásunk, házunk környékén vagy az ajtó előtt.

A támadás általában gyors és arra irányul, hogy a megtámadott ellenállását megtörje… a támadó rá akarja kényszeríteni az akaratát a másik félre fizikai erőszakkal, fenyegetéssel.

  • A legfontosabb a menekülés, kiabálás egyáltalán a támadás megtörténtére való felhívása a többi embernek.
  • Az együttműködés rablási eseteknél ajánlott, szexuális indíttatású bűnözőknél ez csak olaj a tűzre!!!!!
  • A lakásunk előtti támadás esetén SOHA, ismétlem SOHA ne működjünk együtt abban, hogy a lakásba velünk bemehessen a bűnöző. Ő pontosan tudja, hogy egyedül vagyunk és bent már sokkal több ideje van “mindenre”…
  • Nyílt térben igyekeznek lehetőleg rövid időt tölteni ezért egy egyszerű kiáltás négyzetesen növeli a túlélési esélyeket.
  • Ha ismerős a szexuális támadó nem lesz érdeke életben hagyni a másik felet hiszen azonnal tudja, a támadás után le fog bukni…és ha eljön a legrosszabb küzdeni, küzdeni, küzdeni….Beszéltem anno, olyanokkal akik átéltek ilyen támadást sőt meg is sérültek a támadó által… DE TÚLÉLTÉK…. SOHA NEM SZABAD FELADNI ÉS ELFOGADNI AMIT A TÁMADÓ AKAR!!!!!!!!SOHA!!!!!!
  • Bulizás: sok hölgy bulik után lesz támadás áldozata… lehetőleg hölgyeim ne engedjenek senkit egyedül hazamenni… Hívni kell egy taxit összedobni a pénzt és hangosan elmondani, hogy otthon mindenkinek első dolga legyen a másikat felhívni… Egyszerű tanácsok érdemes megfogadni…

NEM pánik keltés miatt írtam le ezeket a sorokat…nekem is vannak gyermekeim(lányok is) és alap dolog, hogy információik legyenek egy vészhelyzet elkerülése vagy megúszása végett…Több könyv is foglalkozik ilyen helyzetek kezelésével de ezeket később osztom meg mert nincs előttem pontosan a címük…

Még egyszer részvétem a családnak és szurkolok a rendőrségnek, hogy meg találják az elkövetőt….

( Ha gondoljátok adjátok tovább a fentiekben leírtakat szóban, telefonon, bárhogyan…)”

További ajánlott olvasni való:

10 Önvédelmi tipp tisztességes lányoknak

,