Menü

TENGU (hetvenkedő)


TENGU (hetvenkedő)

“Takamatsu Sensei azt mondta: “Általánosságban véve, az embereknek van egy hajlamuk arra, hogy tengu-k legyenek(nagyon büszkék magukra), de tengunak lenni fontos – ezek közül az emberek közül születnek a mesterek. Néha elfogadható az életben, hogy tengu-k legyünk; ez a fajta vehemencia fontos lehet.”

Ez azért van, mert a harc annyit tesz, mint maximalizálni a szabad használatát egy férfi vagy nő fegyvereinek bármilyen formában. Ebben rejlik egy érdek a két nem iránt (ryosei, 両性), s a “jó harci erő” (ryosei, 良勢) iránt. Azonban, ahogy a dicsekvésed (tengu, 天狗) növekszik, ne válj bolonddá (tengu, 転愚). Ha megfulladsz a szomjúságban, elveszted a harci képességedet.”

– Masaaki Hatsumi, Japán kardvívás, A samurai titka

TENGU

“Takamatsu Sensei used to say: “People have a tendency to be tengu (highly proud of themselves) in general, but being tengu is important-from amongst these people are born masters. It is sometimes acceptable in life to be a tengu; that kind of vehemence might be necessary.”

This is because fighting means maximizing the free use of man’s weapons and a women’s weapons in all forms. Encapsulated in this is an interest in both sexes (ryosei, 両性) and ‘good military strength’ (ryosei, 良勢). However, as your boastfulness (tengu, 天狗)increases, do not become a fool (tengu, 転愚). If you drown in lust, you loose your fighting ability.”

– Masaaki Hatsumi, Japanese Sword Fighting-Secret of The Samurai

Még több kép és idézet  Hatsumi senseitől, Katt ide.

, , , , , , , , , ,