Menü

“Tetszik az,hogy megmondják,hogy mit,miért kell használni,és mikor” Sándor Béla És a Ninjutsu edzés


Sándor Béla és a Ninjutsu edzés BudapestenMiért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?
Már a nyáron eldöntöttem,h ki szeretnék próbálni egy  harcművészetet. Ősszel találtam rá a Ninjutsura és a Dojo-ra. Szerettem volna megismerkedni a a harcművészetek világával, erősödni, önvédelmet tanulni. Tetszik az,hogy nem hajtanak minket( például a versenyekre) mint a Judoban vagy a Karatéban.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?

Mivel a barátommal Budaörsről járunk be edzésre, először kicsit féltünk Budapestől. Mármint attól,hogy megtámadnak vagy ilyesmi. Egy hónapnyi edzés után már jóval magabiztosabbak vagyunk mind a ketten. Elején még a sok kento és egyéb finomságok fárasztóak nagyon kimerítettek, de ilyenkor mindig arra gondoltam lehet,hogy fáj,de ez csak a javamra válik. Sok a technika, és mind kivétel nélkül hasznos. Tetszik az,hogy megmondják,hogy mit,miért kell használni,és mikor.

Erre számítottál-e?
Először féltem,hogy mivel csak 14 éves vagyok a sok felnőtt,majd nem akar velem gyakorolni,de éppen ellenkezőleg sült el minden. Sokat segítenek és élvezet velük gyakorolni.

Miért ajánlanád másoknak?
Ha valaki szeretne olyan harcművészetet tanulni,ahol nem csak az van,hogy verd szét a másikat és ennyi,akkor a Ninjutsu a megfelelő választás.  Sokszor volt már olyan érzésem,hogy most fogom abbahagyni,mert már nem bírom. De mégis jártam tovább. Én ezt úgy fogom fel,hogy minden edzés egy harc. Saját magam ellen.