Menü

“Tízezer Erő lánca a Vízben és a parton” Ninjutsu Edző tábor 2012Mikor lesz?

2012 augusztus 8-12

Szerda délután megyünk, és vasárnap délután jövünk haza.

"Ezer Erő lánca a Vízben és a parton" Ninjutsu Edző tábor 2012

Hol lesz?

Helyszín: Az 5 napos tábor Velencén lesz. Egy szép kis tábort sikerült találni, ahol nagy terek vannak a tréningekhez, valamint maga a Velencei Tó is viszonylag közel van a szabad strandjával, ahol a vizes edzéseket fogjuk csinálni. (Na meg persze strandolni)

Hol fogok aludni?

Szállás: A szállás a  4-6 ágyas fürdőszobás és fürdőszoba nélküli szobákban történik. A fürdőszoba nélküli elhelyezésnél a közös fürdők a szobák közelében találhatóak. A tábor fele rönk házakból, a másik fele pedig egy kőépületből áll, hogy hol kapjuk a szobákat, valszeg akkor és ott fog eldőlni. de ágyban fog aludni mindenki, szép kultúrált körülmények között.

"Ezer Erő lánca a Vízben és a parton" Ninjutsu Edző tábor 2012

 

Mit fogok enni?

Étkezés: A tábor alatt napi 3-szori étkezést biztosítunk. A meglepetés, hogy ezek vegetariánus ételek lesznek, vagyis nem lesz bennük hús, hal, tojás, csak tejtermék. (A tábor szervezői nem szeretnék maguknak azt a karmát, ami egy állat lemészárlásával jár, amíg el jut a tányérodig, ezenkívül sokkal egészségesebb is) Persze okosan lesz összerakva az étlap, és fel sem fog tűnni, hogy nem ettél húst. (Az eddigi táborainkban is így volt)

Mi lesz a program?

Program: Mivel ez egy edző tábor lesz, ezért leginkább fejlődni megyünk oda mindenféle téren. A táborban a tervek szerint napi három edzés lesz.

Alap programok:

1.) Reggel egy kis erőnlét a természet lágy ölén, teljesen naturális edzési feltételek között, fákkal és egyéb tereptárgyakkal fogunk barátkozni közben, meg amit találunk.

2.) Délelőtt Taijutsu (Alap mozgások) Vagyis főleg olyan dolgokat fogunk gyakorolni, amik az alapokhoz kellenek.

3.) Délután pedig trükkök, technikák minden mennyiségben. Fegyverrel történő mozgás, ismerkedés, barátkozás. Alap elvek, melyek a fegyver forgatásához szükségesek. Speciális módszerek, hogy a tradicionális fegyvert és annak használatát hogyan lehet napjainkban használni, alkalmazni. (Hiszen nem biztos, hogy van nálad kusarigama, vagy lánc, de egy sál, vagy kendő, esetleg egy kötél bárhol előfordulhat.)

Az edző táborban főleg kusari fundo-val és kötéllel fogunk gyakorolni, mivel erre városi körülmények között nincs olyan sok lehetőség. Saját magunknak fogunk fegyvert készíteni. Mivel ez egy egyszerű fegyver, így kötélből fogjuk elkészíteni a gyakorló változatát, valamint egyéb hurkolási, csomózási technikákat is fogunk gyakorolni.

JAVASLAT: (Ha a jelentkezésnél jelzed igényed, akkor hozunk neked a gyakorláshoz megfelelő kötelet, ami elég vastag, elég erős, elég rugalmas és nem vág)

Ennél jobb videót nem találtam, de hasonlókra lehet számítani a kusari-fundo terén:

Speciális programok:

a.) Valószínűleg Pénteken, éjszakai tréninget fogunk tartani, ahol főleg játékosan fogunk fejleszteni különböző érzékelési képességeinken

b.) Utolsó este, Szombaton  közös mantra meditáció lesz, ahol lesz lehetőségünk teljesen feltöltődni és átélni, megtalálni a lelki önvalónk mibenlétét, fölé emelkednünk a test hívságainak. Ez közös program lesz, ahol nem a testtel, hanem a lélekkel fogunk csak és kizárólag foglalkozni- Amolyan kikapcsolódás képpen, megerősítve, össze harmonizálva mindazt amit addig tanultunk.

c.) Ha lehet csónakot, vízibiciklit szerezni (Márpedig valószínüleg lehet) akkor fogunk csónakos, illetve egyéb vízi járműves mozgásokat is tanulni gyakorolni. Járműbeszállás vízben, jármű elhagyása minél kevesebb feltűnéssel, illetve minél gyorsabban biztonságosan stb… Valamint megismerkedünk a vízben vívott harc körülményeivel és praktikumaival.

Továbbá tervezzünk, tábor tüzet, csapat játékokat, egymás kicsit jobban megismerését, naplementenézést, Strandolást stb…

Mit kell hoznom?

Felszerelés: Főleg magadat kell hoznod, meg 5 napra elég tiszta alsóneműt. Ha vannak gyakorló fegyvereid azokat. Nem árt elemlámpa, esőkabát (vízhatlan ruha) meleg ruha (pulóver ilyesmi). Olyan ruha amit nem sajnálsz, de ha van, akkor természetesen gí, vagy terepszínű katonai ruházat esetleg, ha azt gondolod kényelmesebbnek. De ez nem túlélő tábor lesz, szóval olyan túl sok mindenre nem kell felkészülni, főleg azért, hogy ne a körülményekkel, hanem a tanulással a fejlődéssel legyél inkább elfoglalva. Legyen nálad olyan ruházat aminek nem árt a víz, mert a vízi edzések minimum pólóban fognak történni, de ha szeretnéd jobban érezni, akkor egy nadrág, esetleg cipő is legyen nálad, amiben be mész a vízbe. (szandál esetleg. Nekem az lesz) Na meg persze fürdő ruha törölköző, és tisztálkodáshoz szükséges egyéb eszközök.

Ráadásul, ha nagyon ramaty idő lesz, akkor bent tudunk edzeni egy fedett teremben.

Ki jöhet?

A Táborba természetesen bárki eljöhet, ha betöltötte 16.-életévét, kortól, nemtől, vallási, faji, vagy bármiféle más megkülönböztetéstől függetlenül. (18 év alatt írásos szülői hozzájárulás kötelező)

Mivel tudok menni?

Megy busz, vonat, kb 1000Ft a jegy. De ha össze jön annyi autó, akkor tudunk azzal is menni, majd ezt leegyeztetjük.

 

Hogy tudok jelentkezni?

Erről Lecsúsztál! 

Ha lemaradtál, és legközelebb nem szeretnél, akkor lájkold a facebookoldalunkat, vagy iratkozz fel a harcművészet elvei tanfolyamra, hogy legközelebb időben tudj dönteni…

 

Naplemente a Velencei tavon:

“A tízezer Erő lánca a Vízben és a parton” NinjutsuBudapest.com Edző tábor 2012

képforrás
(A tábor előlegét nem áll módunkban visszafizetni, mert lefoglaljuk a szállásodat belőle.)

, , ,