Menü

“Van itt tartás, mozgás, erőnlét, amit csak a szemek és a szájak kívánnak.” Ninjutsu, Női önvédelem Brigicica


"Van itt tartás, mozgás, erőnlét, amit csak a szemek és a szájak kívánnak." brigicica- Ninjutsu, Női önvédelemMiért kezdtél el Ninjutsu Női Önvédelem edzésre járni?
Kezdhetném azzal, hogy ültem nagy magányomban a szobában, amikor is megcsapott az értelem szikrája, és a nyilalás egészen a Ninjutsu megvilágításáig vezetett. Na de hát nem, ennél azért tudatosabban igyekszem élni az életem, így a szöget ütött a fejembe érzés helyett, a neten való szörfölés, keresgélés segített.

Mivel nekem úgy tetszik világunk kissé az éretlen, kiegyensúlyozatlan emberek esztelenségig futatott életét az agresszivitásig hajszolja, így úgy éreztem valamiféle megálljra, valamiféle óvatos védelmi hálóra van szükségem. Keresgélés közben a honlapra akadtam, ahol mindenféle ehhez hasonló jósággal kecsegtettek, ha bevállalós vagyok:” Jó kihívás. Próbára teszi a testet, és az elmét egyaránt. Kitartásra és a túlélésre tanít.” Ezek után már nem maradt más csak a döntés, hogy ezt kipróbálom, kihívom magam egy élményre, és mindenek felett majdan igyekszem túlélni.

Mit kaptál, mit tanultál a Női Önvédelem Tanfolyamon?
Miután döntöttem, jöttek hát a megpróbáltatások. Magam esetében nem vártam csodát. Nem vártam, hogy az első óra után mindent tudva jövök ki, és holnaptól a világot is megváltom. Ezzel utoljára Jézus kísérletezett, és ehhez még neki is feltámadásra volt szüksége. Én viszont ugyebár túlélésre játszom, tehát tudtam, és tudom jól, hogy még sok-sok órán keresztül kell tanulni, na meg javítani még azon is, amit addig megtanultam. Ez a dolgok rendje.

Volt olyan óra, ahol azt hittem meghalok, máskor úgy gondoltam megküzdenék egy oroszlánnal is. Persze a legtöbbször úgy érzem magam, mint egy elefánt a porcelán boltban. Volt és van olyan óra, amikor csak csetlek-botlok, és úgy érzem a távolság a tudásom és én közöttem minimum marathoni, de persze vannak olyan órák is, amikor kisebb sikert könyvelek el bevételi oldalon, mert legalább egy ütés vagy rúgás pont odament ahova köll. A lényeg a hegyek-völgyek között, hogy feladni nem szabad. A tudáshoz rögös, kanyargós, olykor buckákkal teli út vezet, ahol a legjobb kísérő a megértés

Erre számítottál-e?
Ez egy nehéz kérdés. Nem török senki és semmi felett pálcát, így most se tettem. Óvatos duhajként fogtam bele, így csak azt tudom elmondani, mire nem számítottam. Nem számítottam arra, hogy többet leszek a földön, mint oviban, hogy nagyobb nyaklevest is kaphatok, mint amit anyukámtól, pedig ő valaha boxolni tanult az apukájától, és arra végképp nem számítottam, hogy mindezek nem tántorítanak el, és odatartom a másik orcámat is újra és újra. De megtettem, és teszem. Néha kicsit lassabban haladok, máskor kicsit nagyobb sutasággal, de mindig a saját küzdelmem a tét.

Miért ajánlanád másoknak?
Mindenkinek más céljai, álmai vannak, de valamennyien ugyanabban a világban próbáljuk ki magunk megteremtését. És a világ érdekessége, fejlődése olykor különleges tapasztalatokat, kihívásokat támaszt, ahol olyan dolgokba is érdemes belekukkantani, amire nem is gondolnánk. Hiszem, hogy mindenféle közösségi élmény, mint amilyen a Ninjutsu is fejleszti az embert testileg és lelkileg is a kiegyensúlyozottság elérése érdekében. Persze ezek nagy szavak. A lényeg, hogy nagy közösség kis tagja vagy, ahol kellőképpen megizzasztanak, de valahogy közben mégis azt érzed, élvezed. Van itt tartás, mozgás, erőnlét, amit csak a szemek és a szájak kívánnak.

Legyen vidám, derűs és mosolygós heted!
Brigi

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Olvasd el  mit mondanak mások KATT

 

,