Menü

“Volt egy kevés tapasztalatom és önbizalmam, de gyorsan behúztam fülem, farkam..:) Nagyon gyorsan rájöttem,hogy nem tudok járni sem. ” Futó Attila Ninjutsu önvédelem


"Volt egy kevés tapasztalatom és önbizalmam, de gyorsan behúztam fülem, farkam..:) Nagyon gyorsan rájöttem,hogy nem tudok járni sem. " Futó Attila Ninjutsu önvédelemMiért kezdtél el Ninjutsu Önvédelem edzésre járni?
Kerestem egy plusz edzést olyan formában,ahol tudom magam fejleszteni. Kiskoromtól kezdve érdekelt a harcművészet,de sajnos nem volt rá lehetőségem,hogy gyakoroljam,a karate túl monoton volt és nem igazán éreztem át a katák jelentőségét,nem is volt igazán harcművészet,vagyis nem olyan módon adták át. Ráadásul gyerekként ki ne akarni ninja lenni? 🙂 A keleti kultúra különösen vonzó a számomra. Miután felköltöztem Budapestre,csak úgy kíváncsiságból kérdezősködtem személyektől,”mit érdemes edzeni,ami hatékony lehet egy valós támadás esetén?” Neten úgyszintén nézelődtem,úgy véltem a fővárosban úgy is lehet válogatni. Mikor megtudtam, hol, mikor lehet edzeni, és miután el is mentem az első edzésemre, tudtam, éreztem, hogy ez az amit kerestem! 🙂

Mit kaptál, mit tanultál a Ninjutsu Önvédelem tanfolyamon?
Mit kaptam? Az elején izomlázat, kisebb zúzódásokat, horzsolásokat…:) Persze ki az, aki egyetlen egy esés nélkül megtanul járni, sőt, futni?
Félretéve a tréfát, nagyon sok mindent kaptam és tanultam, megpróbálom összegezni pár mondatban. Ha a fizikai részét nézzük elsősorban erőnlétet, kondíciót, valamennyivel kevesebb kilót, erősebb lábizmokat, szabályosabb légzést, koordináltabb mozgást, stb. Ha az edzést,magában a harcművészetet nézzük, akkor még többet. Elveket, amiken keresztül tanuljuk a technikákat. Nincs olyan technika,aminek nincs elmagyarázva a MIÉRT-je! Ez nagyon fontos! Így éles helyzetben gondolkodás nélkül tudjuk hogyan kell cselekednünk. Életszemléletet, rövid időn belül megtapasztaljuk a saját korlátainkat,és ha ezeket megpróbáljuk túllépni, rájövünk, hogy nem is annyira nehéz. Valamint arra is,hogy az ember számára nincs lehetetlen, ha akar. Ezzel együtt az önbizalmunk is növekedik..:)
Erre számítottál-e?
Nem éppen. A karate-s múltnak köszönhetően volt egy kevés tapasztalatom és önbizalmam, de gyorsan behúztam fülem, farkam..:) Nagyon gyorsan rájöttem,hogy “nem tudok járni”.Szóval többet kaptam,mint amit vártam,mert nem olyan csoport edzés van, hogy “ha tudod utánozni jó, ha nem akkor mindegy” alapon. Ha kell egyénileg megmutatják, hogy hol hibázik az ember, mit rontott el,  hogyan lehet tökéletesebb, stb.
Miért ajánlanád másoknak?
Egy olyan világban élünk, ahol BÁRMI megtörténhet. Nem arra célzok, hogy úgy is meg fog történni az emberrel, és muszáj felkészülnie. Nem kívánok senkinek sem rosszat,de mi van akkor, ha megtörténik? Hogyan kezelné az ember? Ezek olyan kérdések, amiket még akkor kell feltenni és választ keresni, vagy megoldást rá,amikor még nem történt semmi se,jobbik esetben!
Mi neked a Ninjutsu?
A ninjutsu nekem most már egy életstílus. Egy harcművészet,amely utat mutat az önmagam tökéletesítése felé. Megtanít küzdeni,helyzeteket felismerni és kezelni,tiszteletre,alázatosságra, valamint,ami a legfontosabb, hogy odafigyeljünk a környezetünkre és a körülöttünk levőkre.
Futó Attila
szakács

, ,