Menü

Harcművészet és az érzelmek


Harcművészet és az érzelmek

“Azonban, alkalmanként megesik, hogy belevonódsz a saját érzelmeidbe, s úgy érzed képtelen vagy föléjük emelkedni. Ilyenkor nincsen rá mód, hogy elérd a felülemelkedettség állapotát, hacsak nem el tudod engedni, s el tudsz távolodni önmagadtól.

Ez nem egy bonyolult vagy kifinomult dolog – szimplán nagyon, nagyon egyszerű. Ez az, amit én tettem – feladtam magamat és teljesen elejtettem azt, hogy én lennék a Nagymester. Távolságot kell tartanom a mindennapi cselekedetektől, jótól vagy rossztól, a mindennapi élettől, hogy egy ragaszkodás-, és korlátozások nélküli életet élhessek. Ez lényeges.”

– Masaaki Hatsumi – A Ninja edzés nagymester-könyve

“However, it happens occasionally that you get involved in your own feelings and you feel you’re unable to rise above them. At these times, there’s no way to achieve the state of transcendence unless you can let go and get away from yourself.

It’s nothing complex or sophisticated—just very, very simple. That’s what I have done—surrendered myself and dropped entirely the sense of being Grandmaster. I must distance myself from the ordinary actions, good or bad, of everyday life, in order to live an unattached, unconfined life. This is essential.”

– Masaaki Hatsumi – The Grandmaster’s Book of Ninja Training

Még több kép és idézet  Hatsumi senseitől, Katt ide.

, , , , , , , , ,