Menü

HAN Legális, Önvédelmi, Taktikai, Városi, túlélőkés. 100% Magyar.


[youtube id=”siYl6Tf83EU” mode=”lazyload” maxwidth=”1000″]


Hosszú tervezői munka eredménye képen elkészültünk  a Közbiztonságra Különösen Veszélyesnek NEM Minősülő Önvédelmi, Taktikai, Városi Túlélő késsel, a HAN-nal. 2012 Karácsonya óta tervezzük, alakítjuk formázzuk, és most jutottunk el oda, hogy azt merjük mondani rá, hogy kész.

3 ŐSI HARCI KÉS EGYBEN

A Kés 3 másik késnek az előnyeit élvezi, egybe lett tervezve a Kukri (Nepál) , Karambit (Indonézia) , Kunai (Japán), kifejezetten önvédelemre, és a védekezési technikák kivitelezésére. De vettünk ötleteket az egyik mesterem Dean Rostohar Specwog harci késéből mely leginkább a penge speciális kialakítására volt hatással, és a Gerber Bear Grills szériájából kerültek rá okosságok, meg minden máshonnan is ami megtetszett, vagy használhatónak tűnt… (Lesz róla egy videó hamarosan.)

SZERSZÁM, ÉS FIGYELEM ELTERELÉS!

A fixpengés késen található még sörnyitó, szegkihúzó, csavarhúzó (Hogy ne a hegyével akard csinálni. ) ami egyben üvegtörő is, kilincselő ablak és ajtó méretben, 10-es villás kulcs, de a 9-8-7-es csavaranyákat is lehet vele lazítani. Fel lehet szerelni könnyedén egy bot végére a markolat kötéllel, aminek anyaga Paracord (ejtőernyő zsinór, aminek a szakító szilárdsága 234kg) és így lándzsaként használható (Esetleg állatok ellen). Nem beszélve arról, hogy ami elsőnek szembe tűnik, az a sörnyitó, így simán legyint bárki aki nem ért hozzá, hogy “Á, ez csak egy sörnyitós divat kés!” (Ezt teszteltük sokat. 😉 De a karambit hajlítás miatt tollas ág készítésére, vagy nyárs faragásra is kiválóan alkalmas. Ütőfázás, fokla szedés, erdőben meg se kottyan neki. Nyilván van az a feszítés amit nem bír már, de ez egy önvédelmi zsebkés vész esetére, amivel azért az erdőben sem leszel nagy gondban.

TÖKÉLETESEN KÉZRE ÁLL, ÉS SZEMÉLYRE SZABHATÓ!

 • A kés formai kivitelezése során a minél kényelmesebb és kézre állóbb fogás volt a szempont, hogy ergonómiailag minél tökéletesebben simuljon a tenyeredbe. Létre is hoztuk az ergonometrikus kifejezést, ami eddig állítólag nem létezett, tehát a HAN a világ első ergonometrikus kése.
 • Elővétel után, egyből használható, és könnyű kivenni és eltenni.  Kydex tokkal szállítjuk, amitől megnő kissé a várakozási idő, de cserébe egy biztos strapabíró és teklok kompatibilis cuccod lesz hozzá.
 • A kés  súlyozását úgy alakítottuk ki, hogy könnyedén lehessen rajta fogást váltani, ami természetesen, leginkább késharc közben jelent előnyt. Ez egyébként szerintünk a legfontosabb szempont egy késnél.
 • A markolat formája pedig fordított állásban is tökéletes fogást biztosít.
 • A könnyen és gyorsan, egyszerűen és olcsón cserélhető paracord markolat szinte végtelen számú lehetőséget biztosít, hogy a kisebb és nagyobb kezűek is úgy állítsák be maguknak a markolatot, hogy az tökéletesen passzoljon.
 • A Zsinór markolat miatt nem csúszik a kezedben a markolat, ha folyadék éri, mondjuk véres lesz, ami ha legvégső esetben vészmegoldásként használnod kell, azért lássuk be, hogy egyáltalán nem tűnik lehetetlennek…
 • Uraknak, nem kell megunniuk a kést, hanem, egyetlen könnyed mozdulattal kicserélhetik más színűre a markolatot. Hölgyeknek pedig tökéletes kiegészítő lehet mindenféle színű öltözékhez, hiszen a paracord ejtőernyő zsinór a reneszánszát éli, és a szivárvány minden színében beszerezhető ma már könnyedén.

Ezt gondolják róla azok, akik kipróbálták:

[youtube id=”ZQxHddHAGqc” align=”center” mode=”lazyload” autoplay=”yes” maxwidth=”1000″]

MITŐL ÖNVÉDELMI KÉS?

A Penge formája kifejezetten hárításokra van kialakítva, az ellenfél ütő, szúró, döfő vagy vágó kezének a minél könnyebb kontrolljához, illetve a gyors visszatámadáshoz lett igazítva. Szóval nem kifejezetten egy szalonnázó kés, bár kis gyakorlással arra is tökéletesen alkalmas. S bár lehet vele támadni is természetesen, a penge formája és mérete és formája miatt inkább a kontrollok és megállításoknál rendkívül hatékony.

MITŐL EGYEDI FEJLESZTÉS?

A kés markolata egy speciális fonási eljárásnak köszönhetően, egy mozdulattal leoldható, és a végére rögzített kötélnél fogva pördíthető, dobható, vissza rántható. (Persze ehhez azért már szükség van komolyabb gyakorlásra is.) Eképpen használva, akár több ellenfelet is távol lehet tartani. Egyébként a késről leoldott markolatkötéllel és a hozzá rögzített pengével egyéb speciális önvédelmi, lefegyverző, megállító, fojtó, kontrolláló, lezáró, megkötözős  technikák kivitelezésére is rendkívül alkalmas. Kezdőként inkább ez utóbbit javasoljuk, bár ezt sem árt szakértő segítségével gyakorolni…

Valamint a sörnyitó rész, ami egy átlag halandó kezében és szemében “csak egy sörnyitó”, kis gyakorlással olyan technikák kivitelezését teszi lehetővé, amire egyetlen másik kés sem képes, hiszen manapság nem feltétlenül használják idegpont stimulálásra a kések egyéb részeit. Tulajdon képpen mondhatnánk, hogy a negyedik fegyver amit bele terveztünk, az a jutte, de igazából ez a kis pöcök semmi képpen nem alkalmas más pengék eltörésére és megakasztására, amire a juttét eredetileg tervezték, csak az izmok és bőrfelület stimulálására használható.

TOK ÉS REJTHETŐSÉG?

Kis helyen elfér, könnyen rejthető. Formájából fakadóan zsebbe kényelmesen elfér (Combívre illeszthető), és övre is felfűzhető kydex tok van hozzá, melyre többféle paracord fonást is lehet tenni egyéni ízlésnek megfelelően.

HAN Közbiztonságra különösenveszélyesnek nem minősülő önvédelmi városi túlélő kés.

MINDENNAPI TÁRS!

Könnyű súlyánál fogva (100g) nem jelent nehézséget a táskába, vagy övön, zsebben  hordva, akár egész nap megbújik észrevétlenül a felszerelésünk tökéletesen modern részeként, és csak akkor kerül könnyedén elő, amikor szükség van rá. Mivel rozsdamentes acélból készült, így nem korrodálódik, és egy speciális hőkezelési eljárásnak köszönhetően az elkészítés után olyan keményre van edzve az anyag, hogy az éle is viszonylag nehezen kopik el. De akkor sem kell megijednünk, ha sokat használjuk, hiszen a speciális anyagválasztásnak köszönhetően könnyen megélezhető, akár egy kilincsen, kövön, vagy másik késen. (Nem kell külön elküldeni sehová.)

A Kés Paraméterei:

anyaga: Hőkezelt Rozsdamentes Acél (KO13)
hossza: 19,3cm
vágóél: 7,9cm
szúróhossz: 6,5cm
pengevastagság: 3mm
súly:100g
tok: kydex

A kést több tervező, és hozzáértő szakember véleményezte és formálta, akivel csak találkoztunk, mindenki hozzá tett valamit, de Bánsághi Mátè páncèl ès fegyver kovács, a jelenlegi kèszítő volt az akinek igazán hálával tartozunk az álhatatos munkájáèrt ès segítsègèrt. A fő elv az volt, hogy a kis női kezekkel rendelkezők és a nagy lapát tenyerűek is egy olyan pengéhez juthassanak, amit legálisan hordhatnak maguknál ma Magyarországon, és ha bajba kerülnek és semmi más választásuk nincs, akkor a leghatékonyabban meg tudják védeni magukat.

FONTOS!

Ez nem egy kifejezetten munka kés. Vagyis a szerszámok és funkciók nem azért vannak rajta, hogy akkor mostantól ezzel szereld a bringádat. A rajta lévő speciális szerszámok a menekülés segítésére vannak, ha bajba kerülnél, vagy olyan helyzetbe, amikor már semmi más lehetőséged nincs a menekülésre, mint ez a kis eszköz. Ezért is szerepel a nevében a “VÁROSI TÚLÉLŐ” kifejezés.

ITT TALÁLSZ TÖBB KÉPEKET a késről, és a fejlődéséről.

[youtube id=”Xu1kNJTyxlE” mode=”lazyload” maxwidth=”1000″]

MENNYIBE KERÜL?

Ára:

1db: 26000Ft
2db: 50000Ft

+AJÁNDÉK
Gyakorló verziót kapsz hozzá 

Ha kettőt rendelsz, akkor kettőt!

HANGYA

(5000Ft)

Hangya Közbiztonságra különösenveszélyesnek nem minősülő önvédelmi városi túlélő kés.

 

Ezért megkapod a kès homokfújt, vagy szinterezett verzióját+ Fekete Paracord markolatot, amit ízlésed szerint csereberélhetsz, valamint egy fekete kydex tokot, + egy gyakorló kést is, ami ugyan akkora, de le van kerekítve. Szintén rozsdamentes acélból van, hogy egy ugyan olyannal tudj bátran gyakorolni a sérülés veszélye nélkül!

 

Han önvédelmi Taktikai kés. késharc

Hogy tudom megrendelni?

Általában nincs raktáron (De persze ez sem mindig igaz.), itt tudod előjegyezni, hogy szeretnél.  Ha jelezed itt és most előre, hogy kérsz, akkor félre teszünk neked egyet, és jelezzük, hogy mikor és hogyan juthatsz hozzá (Kb 2-3 Hónap). Ha megadod a postázási adatokat, akkor pedig el tudjuk küldeni majd neked. Telefonszám nélküli rendeléseket töröljük. Ha sikerült a rendelésed, át dob egy köszönő oldalra. ha nem dob át, akkor a technika ördöge akadékoskodik, akkor ugyan ezekkel az adatokkal légyszíves küldj egy emailt ide: ninjutsubudapest@gmail.com

ŐRÜLT GYŰJTŐ SZŰRŐ 

(hogy ne raboljuk egymás idejét)

Mielőtt rendelnél ezeket gondold jól át:

 1. Mi nem egy kés gyár vagyunk, így ezt a kést tulajdon képpen hobbiból csináljuk, azoknak az embereknek, akik szeretnék ha lenne egy efféle jól átgondolt utolsó esély náluk vész esetére. Tehát nem teszel szívességet azzal, ha rendelsz, mi teszünk neked szívességet, hogy lehet egy ilyen késed, ami a Bhima Klán hivatalos pöngéje.
 2. Bánsághi Mátè mester aki a késeket kézzel csiszolja, nem egy gép, így nincs két egyforma HAN, sőt néha vannak rajta bizony mértani apró tökéletességek is, hiszen ez nem egy egyszerű paraszt kés aminek csak meg kell húzni az élét, hanem egy elég bonyolult penge forma, amit még géppel sem vállalt be egyetlen ilyesmivel foglalkozó cég sem. Én ezeket az apró különbségeket a Kés Perzsa foltjának hívom, ami alapján könnyen tudod azonosítani, hogy melyik a tied.
 3. Ha gyűjtő vagy és a vitrinbe akarsz egy tökéletesen gyönyörű kést, akkor semmi képpen ne rendelj, mert ez nem egy vitrinbe való kés amit néha-néha elővéve nagyítóval végig nyálazhatsz, meg maszturbálhatsz rá, hogy mennyire tökéletesen gyönyörű, hiszen ez egy harci kés, és már eleve úgy fogod megkapni, hogy harcra alkalmas. Ezért a homokfújt felület, ami például össze van karistolva alapból.
 4. Tudd, hogy a kydex tok, az karcolja,a pengét. Ennek a toknak az a lényege, hogy tökéletesen ráillik, de cserébe itt ott szorul, és bizony a kés eszi az anyagot, és az anyag is eszi a pengét. Tehát ez a kés nem egy befektetés, amit megveszel használsz, aztán eladod, mert ha használod, az bizony látszani fog rajta. (Nekem persze ettől lesz egy kés frankó, és értékes, de a gyönyörködőseknek a karcolódás rajta hátrányt fog jelenteni.)
 5. Ha egy különlegesen szép darabot akarsz magadnak, ami tökéletesen sikerült a fenti leírás ellenére, akkor személyesen kell bejönnöd a dojoba, és válogatni a meglévők közül. Különben meg kell elégedned azzal, amit postán küldök neked. Természetesen csak szerintem tökéletes darabokat adok ki a kezemből, melyek használati értéke egyáltalán nem gyengül attól, hogy egyedi darabok. De ha a fenti pontokat nem tudod megérteni, akkor ne rendelj semmi képpen, mert bár a törvényeknek megfelelően vissza fogod kapni a pénzed 100%GARANCIA , ha vissza hozod a kést.
  Viszont így rengeteg időmet elrabolod a rendeléseddel, a postán való sorban állással, utána a levelezéssel, stb ezért nem foglak a barátaim közt számon tartani, sőt azt fogom gondolni, hogy direkt szívattál meg, hiszen  én itt világosan elmondtam a játék szabályokat.
 6. Ha el tudod fogadni, hogy önvédelmi, harci szempontból, vagyis funkcionalitását tekintve egy teljesen tökéletesen alkalmas darabot fogsz kapni, akkor hajrá! Csatlakozz a HAN tulajdonosok egyre népesebb táborához:


Név:*
Email:*
telefon:*
posta cim:*
iranyitoszam:*
foglalkozas:*
megjegyzés:

CSATLAKOZZ A HAN KLUBBHOZ FACEBOOKON!