Menü

“Ami a legjobban megfogott, az az, hogy (csekély kivétellel) nem sémákat kell begyakorolni, hanem mindennek az elveit, a miértjét igyekszünk elsajátítani.” Tóth Miklós Ninjutsu Önvédelem edzés.


"Ami a legjobban megfogott, az az, hogy (csekély kivétellel) nem sémákat kell begyakorolni, hanem mindennek az elveit, a miértjét igyekszünk elsajátítani." Tóth Miklós Ninjutsu Önvédelem edzés.Miért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?

Ha tehetem, kerékpárral járok munkába, túrázom, mindezek mellett egyre inkább azt éreztem, hogy kevés ez a mennyiségű illetve jellegű mozgás.  A „harciszerzi” oldalon találtam a hirdetést, az online ismeretek után gondoltam kipróbálom a gyakorlatban is.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?

Bár még nagyon az elején járok ennek az útnak, ami a legjobban megfogott, az az, hogy (csekély kivétellel) nem sémákat kell begyakorolni, hanem mindennek az elveit, a miértjét igyekszünk elsajátítani úgy, hogy visszatérünk az alapokig.

 

Erre számítottál-e?

Igazából nem tudtam mire számítsak.


Miért ajánlanád másoknak?

Segítene az embereknek abban, hogy felülkerekedjenek az állandóság keresése iránti hiú ábrándjukon, ahelyett, hogy a mindig változó világgal/környezettel élnének egyensúlyban. Nagyon sok ember lesz lelki sérült, használ különféle szereket, mert egyszerűen nem képes kontrolálni az őt ért legapróbb kellemetlen változást sem. Sajnos az emberek túlnyomó része mástól vár megoldást a problémáira, apátiába vagy mámorba süllyed, ahelyett, hogy saját kezébe venné a sorsát. A Ninjutsu a komplexitása révén, megoldást vagy segítséget nyújt erre is, de azoknak is, akik művészi szintre szeretnék emelni létüket, vagy önvédelmi képességeiket próbálják készség szinten gyakorolni.

 

Mi neked a Ninjutsu?

Hiszem, hogy segíteni fog szembesülni a jelenlegi korlátaimmal, félelmeimmel, választási lehetőséget nyújt, arra hogy szembeszállni kell a korlátokkal vagy alázattal elviselni, végül megtanít a lehetőségek közül helyesen választani.

Tóth Miklós
Határőr.

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Még több vélemény a Ninjutsu Önvédelem edzésekről!

, , ,