Menü

“Azon túl, hogy önvédelmet, és valami értelmes mozgást/edzést tanít, ad egy szemléletet, magabiztosságot, tudatosságot, amit én legalábbis keresek egy ideje” Vadász Péter Ninjutsu önvédelem tanfolyam


"Azon túl, hogy önvédelmet, és valami értelmes mozgást/edzést tanít, ad egy szemléletet, magabiztosságot, tudatosságot, amit én legalábbis keresek egy ideje" Vadász Péter Ninjutsu önvédelem tanfolyamMiért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?

Egy nagyobb hullámvölgy után elkezdtem újraépíteni a dolgaim, és ennek egy lépése volt néhány önfejlesztéssel kapcsolatos előadás. Ennek keretében egy Szőke Róbert nevű előadó beszélt saját magunk tudatos fejlesztéséről, férfi-női szerepekről az életben, és említette, hogy a harcművészetek szellemisége nagyon jó irány ezen az úton. Ő említette meg ezt a honlapot és az aikidót, gondoltam megpróbálom őket. Ide jöttem először, és itt is ragadtam:)

Régebben is hallottam osztálytársaktól harcművészetekről, csak a legtöbb inkább a Harcosok klubjához hasonló dologról szólt valójában, és az nem annyira tetszett, valami ilyen jellegűt kerestem mint ez és a fentiek apropóján eljöttem az első edzésre.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?

Végre némi fizikai igénybevételt így jó pár év megerőltető edzés nélkül. Egy meglepően normális, segítőkész és motiváló közösséget. Én régebben is eléggé céltudatos, megfigyelő és tudatos voltam sok területen, itt viszont magában a mozgásban, légzésben, és más alap dolgokban is kezdek megtanulni ilyen lenni, és ez jó. Valamint ad egy életszemléletet, és magabiztosságot már magával az önvédelmi részével is, és a filozófiájával is, a harcban is értelmet nyer itt végre a többet ésszel, mint erővel.

Erre számítottál-e?

Nem tudom mire számítottam, a honlap alapján csak annyit láttam, hogy egy jobb dolognak tűnt, mint amikre eddig hívtak, vagy amiket eddig találtam. De az biztos, hogy valami ilyesmit kerestem, és azért maradtam, mert úgy érzem itt tanulok valami értelmeset.
Miért ajánlanád másoknak?
Mert azon túl, hogy önvédelmet, és valami értelmes mozgást/edzést tanít, ad egy szemléletet, magabiztosságot, tudatosságot, amit én legalábbis keresek egy ideje.
Mi neked a Ninjutsu?
Így 10 edzés után ezt még nehéz megfogalmazni. Azt már észreveszem, hogy inkább lassabban, de sokkal inkább átgondolva kezdtem csinálni pár dolgot (nem csak ennek a hatása, de mindenképpen közrejátszik), meglepő módon inkább fel vagyok töltődve most már, mint lefáradva edzés után – most is edzés után még éjfélig alvás helyett kérdőívet töltök ki. És egy mozgásforma is: az biztosan ennek köszönhető, hogy a mozgástól jelentősen lefogytam, kezd visszaállni az izomzatom,sőt a csajok kezdenek megdicsérni, hogy mennyire látszik, hogy megváltoztam külsőre, és fellépésre.
üdv:
Vadász Péter

,