Menü

“Elkezdtem legalább megpróbálni odafigyelni minél több részletére az életemnek” Kummer Gergő Ninjutsu Önvédelem Tanfolyam


"Elkezdtem legalább megpróbálni odafigyelni minél több részletére az életemnek" Kummer Gergő Ninjutsu Önvédelem TanfolyamMiért kezdtél el Ninjutsu Önvédelem edzésre járni?
Az én döntésem mögött nem áll semmilyen különleges történet vagy hatalmas tapasztalat, pusztán szerettem volna valamilyen sportot elkezdeni, a rendszeres testmozgás végett és úgy gondoltam hogy a mai világban nem árt ha megtanulom megvédeni is magam, mert a jó erőnlét esetleg nem lesz elég. Persze mindig szerettem volna megismerni valamelyik távol-keleti harcművészetet, mert hát ki ne szeretne egy ninja lenni (főleg ha már látott a Ninja Assassin-hoz hasonló filmet) és ez is befolyásolta a döntésemet.

Mit kaptál, mit tanultál a Ninjutsu Önvédelem Tanfolyamon?
A legfontosabb dolog amit tanultam (legalábbis szerintem) az, az hogy mennyire nem vagyok ura alapból a saját testemnek és az elmémnek. Nem állítom hogy most már teljesen tudatos vagyok az életem minden egyes döntéséről, sőt még mindig nagyon sok dolog csak úgy megtörténik körülöttem, de elkezdtem legalább megpróbálni odafigyelni minél több részletére az életemnek. Fogmosás közben, vagy a buszmegállóban ácsorogva odafigyelek a gerincem helyes tartására, a buszon próbálok minden egyes utast “észrevenni”, figyelni éppen ki mit csinál, nem csak bámulok kifele a busz ablakán és bosszankodok hogy megint rossz idő van.
Az edzéseken pedig mindennek csak az elveit tanuljuk meg, nem kész “recepteket” amik egy-egy helyzetre jelentenek megoldást, hanem próbálunk mindenre készen állni.Erre számítottál-e?
Nem egészen. Sejtettem hogy többet jelent annál hogy egymást módszeresen püföljük minden edzésen 2 óráig, és korábbi ismereteim alapján azt is gondoltam hogy nagy különbség van a “keleti” és “nyugati” gondolkodás között, ennek ellenére minden edzésről úgy jövök el hogy lenyűgöz mennyire másképp látjuk a világot, mennyire mást tanultam a szüleimtől, tanáraimtól mint amit ott nap mint nap látok.

Miért ajánlanád másoknak?
Mert úgy gondolom az általam itt látottak, hallottak alapján hogy az alapfokú önvédelem tanfolyamot elvégezve valóban képes lehet bárki megvédeni magát. Félreértést elkerülendő nem azt mondom hogy 4 hónap alatt bárkiből szuperninja gyilkológép lesz aki bárkit bármikor képes leverni, de talán képes lesz TÚLÉLNI szinte minden helyzetet. Hiszen minden edzés erről szól, hogy felkészülünk a váratlanra.

Mi neked a Ninjutsu?
Eleinte heti 3 alkalom testmozgás volt, a testem egészsége érdekében, de ennél jóval többet kapunk minden edzésen, mert a testünk mellett a szellemünket és a lelkünket is fejlesztjük.

Egyre inkább kezdi az életem szerves részét alkotni, próbálom minél több helyzetben alkalmazni a látottakat-hallottakat.
Kummer Gergő
Környezet Mérnök

, , , ,