Menü

“Ép testben, ép lélek” Ninjutsu Alapfokú önvédelmi tanfolyam, ahogy Bence látja.


"Ép testben, ép lélek" Ninjutsu Alapfokú önvédelmi tanfolyam, ahogy Bence látja.Miért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?

Volt egy időszak, mikor rengeteget ültem otthon, mert semmit nem találtam ami kellően lekötött volna. Ekkor döntöttem úgy, hogy újra nekiállok egy sportot keresni. Mindenképpen valami harcművészetet vagy küzdősportot kerestem, hiszen általános iskolás koromtól kezdve volt szerencsém elég sokat kipróbálni, az egyiknél évekre le is ragadtam, de mégse volt az igazi. Életem során sokszor belebotlottam a Ninjutsuba, ismerősökön, hirdetéseken keresztül, de mégis, ez volt az, amiről olyan keveset tudtam, hogy úgy éreztem ezt ki kell próbálnom.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?

Az első edzések ledöbbenések sorozata volt. Soha, sehol nem találkoztam hasonló gondolkodásmóddal még, és ez az, ami igazán egyedivé és hasznossá teszi számomra a Ninjutsut. Tanultam ütni, rúgni, de nem verekedni, se jobbnak lenni másoknál, és nem is ugyanúgy kell kinéznie minden egyes mozdulatnak, mert mint ahogy nincs két egyforma ember, így két egyforma ütés sincs. A Ninjutsu gondolkodni tanított meg, küzdeni magamért, kezelni a helyzeteket, amikbe sodor az élet, engem egyszerűen élni tanít.

Erre számítottál-e?

Reméltem, hogy más lesz mint a többi, de messze felülmúlt mindent, amit előre elképzeltem róla. Semmihez sem tudnám hasonlítani, a kezdetektől úgy érzem hogy még több és még több kell belőle.

Miért ajánlanád másoknak?

 “Ép testben ép lélek”  Ez a mondás mindenki számára ismert. A Ninjutsu amennyire mozgatja a testet, annyira mozgatja a szellemet is. Az edzések alatt megtanuljuk használni újra az a kezünktől és lábunktól kezdve az egész testünket, emellett fejben is megerősít, hiszen az élet minden területére kiterjed a tudománya, ahogy fejlődött az emberiség, úgy fejlődött vele a Ninjutsu, nem hagyományokra hagyatkozik, hanem a jelen problémáinak megoldására.

Mi neked a Ninjutsu?

Nekem egy teljesen új világ, amit elkezdtem felfedezni, vele együtt újra magamat is, hiszen mindig, mindenhol tanul valami újat az ember. Érzem ahogy kitölti teljesen azt az űrt ami bennem volt, nem gondoltam volna hogy bármi is ilyen hatással lesz rám.

Bence

,