Menü

„Itt el kell engedned mindent amit eddig gondoltál a harcművészetekről, mert olyan helyzetekbe kerülsz amikre nem is gondolsz” Wolfi Ninjutsu önvédelem


Én azért kezdtem el járni mert már régóta szerettem volna kipróbálni egy harcművészetet, és mivel előtte hallottam már a ninjutsuról ezért gondoltam, hogy megnézem milyen. Elkezdtem keresgélni az neten dojokat és amikor megláttam a honlapot, rögtön valahogy magával ragadott, az egész olyan lélekemelő volt. Aztán ki is próbáltam, és itt ragadtam.

Ez nem csak egy egyszerű testedzés, ez egy egész filozófia, egy életstílus. Olyan dolgokat tanít amit semmilyen más irányzat nem. Szerintem Kisora nagyon jó edző (tiszteletet parancsoló de mégis teljesen közvetlen) , sokszor rettenetesen kimerít, de mégsem vérszomjas. Nagyon sokat tanultam tőle fizikai és szellemi szinten is.

Az edzések mindig mások, úgyhogy hiába próbálnék meg leírni egy edzésmenetet, nem tudnék, mert mindig mást csinálunk. A legjobban az eszmeisége tetszik a Ninjutsunak az, hogy sok más hellyel ellentétben nem csak azt tanítja hogy mit, hanem a miértet is. Nem arra tanít, hogy lezúzz vele mindenkit akit szembe kerül veled. Sokkal inkább arra (meglátásom szerint), hogy ha már minden kötél szakad és tényleg harcolnod kell akkor élve tudj kikerülni a helyzetből.

Nem fogok hazudni, sokszor elég fájdalmas tud lenni egy-egy edzés, de ez is fontos része az egésznek, hogy képes legyél uralkodni a testeden és hogy növeld a saját határaidat.

Ahogy Kisor szokta mondani, és valóban nagyon igaza van „Saját magadat kell legyőznöd”. Ez a legnehezebb az egészben, áttörni a saját kötöttségeidet. Viszont ha nagy nehezen sikerül az felemelő érzés. És arra ösztökél , hogy áttörd a többi határaidat is, minden fájdalom ellenére.

Itt el kell engedned mindent amit eddig gondoltál a harcművészetekről, mert olyan helyzetekbe kerülsz amikre nem is gondolsz (nekem a legmeglepőbb az volt, hogy körülbelül egy-két hónap után már voltak dolgok amiket nekem kellett elmagyarázni).

Habár a csapat sokszor cserélődik már vannak egy páran akik régebb óta itt vannak, és nem akarok a nevükbe beszélni de szerintem kijelenthetem hogy az edzőtársak között is jó légkör van, (legalábbis én jó érzem itt magam )).

Ha őszinte akarok lenni, nem nagyon tudom szavakkal leírni azokat az érzéseket amiket átélek az edzéseken, de szerintem felesleges is mert ezt nem megbeszélni kell hanem kipróbálni.

Wolfi

A többiek véleménye is érdekel? KATT ide

Próbáld ki egy hétig ingyen: