Menü

“Ez most minden. Elválasztja a lényegeset a lényegtelentől, keretbe foglal, életben tart.” Csillag Dóri, Ninjutsu Női önvédelem


Miért kezdtél el Női önvédelemre járni?

Női önvédelem oktatás Budapesten Csillag VéleményeMert  valami odabenn felfelé törekszik, fejlődni akar és ez a fejlődési igény ebben a formában jutott kifejezésre. De hogy miért pont ebben a formában?

Erre igazából nincs határozott válaszom.. meg tudnám indokolni legalább tízféleképpen, de a legpontosabb válasz még mindig a CSAK lenne..merthogy éppen akkor jutott eszembe megnézni egy blogot – amit fél éve nem láttam (és még csak rendszeres olvasójának sem mondhatom magam), amikor fel lett téve, hogy lesz női önvédelem. Azonnal arra gondoltam hogy nekem oda KELL mennem. Ennyi. És olyan erős volt a késztetés, hogy elmentem az első edzésre.

Mit kaptál Női önvédelem tanfolyamon?

Ez a legjobb kérdés…a legkedvesebb.

Négy hónap alatt: lett izom az alkaromon (ilyen eddig még nem volt), egy számmal kisebb ruhákat kell(ene) hordanom, fáradtság nélkül hazacipelem az 5 kg-s kutyakaját 😀 (ezt csak azért, hogy látszódjék, honnan is indult az ember :D)

Lettek lila foltjaim, amikre -csodálkozva mások elszörnyedésén- mondhattam, hogy de hát ez nem fáj és egyébként is elmúlik. Voltak fájdalmas és fárasztó edzések, de a test utólag ezekért mindig hálásnak bizonyult. Lelkileg rengeteg érdekes szituációt kellett feldolgozni, ami által az ember gondolkodásmódja rugalmasabbá vált.

Nagyszerű emberekkel találkoztam. Kaptam remek edzőtársakat, lett igazán jó edzőbarim.

Én személy szerint az első két hónapban nem tudtam aludni rendesen, mert annyi pozitív energiát kaptam a többiektől. Biztatást, ha kellett vigasztalást, megtapasztalhattam az összetartást, a kitartást, mindenki igyekezett segíteni a másiknak, ha mással nem egy jó szóval.

Rendkívül hálás vagyok, hogy láthattam, hogy mások is a gyengeségeiket leküzdve eljönnek edzésre és túllépnek saját magukon. Ez hatalmas tiszteletet ébresztett bennem irántuk.

Sokat tanultunk egymástól, egymásról, magunkról, mindeközben sokat nevettünk – szívből, igazán.

Az edzőnknek, Kisordasnak itt szeretném megköszönni azt a rengeteg türelmet amivel tanított minket. Fogalmam sincs hogyan bírta végig nézni azt a rengeteg bénázást és idétlenkedést (csak a saját nevemben természetesen) úgy, hogy egyszer sem vágott ki óráról 🙂 Biztos nagy próbatétel volt ez neki is 🙂

Erre számítottál-e?

Erre nem tudok válaszolni. Teljesen nyitottan érkeztem első órára és igyekszem azóta is úgy járni. Egyáltalán nem számítottam semmire, nem volt semmilyen elképzelésem, elvárásom.

Úgy voltam vele, hogy akármilyen is lesz, nekem úgy lesz megfelelő, ahogy van.

Miért ajánlanád másoknak, illetve kiknek ajánlanád?

Mindenkinek aki egész nap az irodában ül és hiányzik neki a mozgás.

Mindenkinek, aki, aki hajlandó azon dolgozni, h rossz szokásaitól megszabaduljon.

Mindenkinek, aki nem akar, vagy nem tud beilleszkedni valahová, hogy elég ereje legyen véghez vinni saját elképzeléseit. (persze ez egy vitatható mondat, nyilván nem arra gondoltam, h ide csak renitens, a társadalomba beilleszkedni nem tudó bunkók járnak- mintahogyan nem is ilyenek járnak..)

Mindenkinek, aki azt gondolja, hogy nem elég edzett (én a nulláról kezdem) és tart attól,hogy nem lesz elég erős és azoknak is, akik azt hiszik magukról, hogy bénák (mint én), mert ezen lehet változtatni.

És azoknak, akik szeretnének harmóniába kerülni önmagukkal – a világgal és szeretnék megőrizni a hitüket-bármi is legyen az.

Mi neked a Ninjutsu?

Ez most minden. Elválasztja a lényegeset a lényegtelentől, keretbe foglal, életben tart.

üdv:Dóri

Próbáld ki egy hétig ingyen:

Olvasd el  mit mondanak mások KATT

 

 

,