Menü

“Látom azt, hogy nőként a nyers erő helyett éppen a tanultakra van szükség ahhoz, hogy egy vészhelyzetben helyesen tudjunk reagálni.” Berze Noémi Női Önvédelem.


"Látom azt, hogy nőként a nyers erő helyett éppen a tanultakra van szükség ahhoz, hogy egy vészhelyzetben helyesen tudjunk reagálni." Berze Noémi Női Önvédelem.Miért kezdtél el Ninjutsu Női önvédelem edzésre járni?
Önvédelmi kurzust kerestem az interneten, de nem hiszek a szokványos, “püföljünk el egy támadó férfit” stílusú módszerekben. Némi keresgélés után bukkantam a női önvédelem kurzus weboldalára. Felcsillantak a szemeim, mivel éppen erre volt szükségem. A legjobbkor, a legjobb helyet találtam meg.
Elsősorban magabiztosságot szerettem volna kapni a kurzustól. Amikor kiderült, mostanában sok utam vezet majd a “Nyócker”-be, akkor jöttem rá, mennyire félek ettől. És ha valami, a félelem okozta kisugárzás könnyen bajba sodorhatja az embert. Felismertem, hogy akkori tudásom szerint semmit sem tudtam volna tenni egy esetleges támadás során. Márpedig nem akarok áldozat lenni!
Mit kaptál, mit tanultál a Női önvédelem edzésen?
Megkaptam azt, amiért jöttem – mi több, jóval többet is. Most már sokkal magabiztosabb vagyok. Nem félek a rossz környékeken sem, hiszen már figyelmesebb vagyok. Az óvatosság maradt, de a félelem múlik. Az edzéseken remek csapatban hihetetlenül érdekes és hasznos ismereteket sajátíthatunk el. Igazán rendkívüli élmény, még sokáig szeretnék a részese lenni.
Erre számítottál-e?
Részben igen, de valójában sokkal többet nyújt a női önvédelmi kurzus, mint reméltem.
Miért ajánlanád másoknak?
A nyilvánvalóan hasznos és érdekes technikák csak egy kis szeletét adják mindannak, amit Ádám és a csoport nyújtani tudnak. Sok tudás, sok lehetőség, sok tapasztalat, amit szerintem csak itt lehet megélni. Ráadásul látom azt, hogy nőként a nyers erő helyett éppen a tanultakra van szükség ahhoz, hogy egy vészhelyzetben helyesen tudjunk reagálni. Az sem elhanyagolható, hogy a kapott tudás és szemlélet igen jó hatással van a hétköznapjaimra is. Már csak ezért is 100%-osan megérné, minden más már a ráadás.
Mi neked a Ninjutsu?
Jelenleg egy remek lehetőség, amivel tudni kell élni. Ha minden jól megy, remélem eljutok odáig, hogy az életem szerves része, mi több, életforma legyen.
Berze Noémi
Junior műszaki kutató.

Próbáld ki egy hétig ingyen:

, , ,