Menü

“Ninjutsu az életemet helyes irányba terelő harcművészet, aminek már most sok mindent köszönhetek.” Majoros Mátyás ninjutsu önvédelem tanfolyam


"Ninjutsu az életemet helyes irányba terelő harcművészet, aminek már most sok mindent köszönhetek." Majoros Mátyás ninjutsu önvédelem tanfolyamMiért kezdtél el Ninjutsu edzésre járni?
Szeretem a keleti kultúrákat és harcművészeteket, ezért is sikerült rábukkannom a ninjutsu-ra és a dojo-ra; a többi pedig jött magától. Miután pedig belekóstoltam az első edzéseken, egyszerűen magával ragadott, rászoktam. Semmi más mozgáskultúra nem ért még el nálam ilyen hatást.

Mit kaptál, mit tanultál az edzésen?
Kaptam sok jó élményt, gondolatot és erőt a mindennapokhoz.
Megtanultam, hogy a testem legapróbb porcikája is fontos szerepet játszhat a mindennapi életemben vagy harc közben. Változott a felfogásom sok mindennel kapcsolatban és azt hiszem kezdek jobb, magabiztosabb emberré válni ebben a rohanó világban.

Erre számítottál-e?
Mondhatni nem. Kemény, komor edzésekre és földöntúli hókuszpókokra számítottam, ehhez képest pedig kedves, szerető, fegyelmezett, tanulni és tanítani vágyó emberek társaságába csöppentem, ahol a hétköznapokból kiszakadva elképesztően magától értetődő és mégis általam nem ismert dolgokat tanulok.

Miért ajánlanád másoknak?
Nehéz lenne bármit is kiragadni a sok pozitív élmény közül, de mindenképpen ajánlom azoknak akik valami változásra vágynak életükben vagy csak egy kis hasznos mozgásra vágynak az otthonülés helyett, vagy a fárasztó munka mellett.

Mi neked a Ninjutsu?
Az életemet helyes irányba terelő harcművészet, aminek már most sok mindent köszönhetek.

Tisztelettel, Mátyás

, , , ,